Arkkitehtitoimisto A6 kertoo: näin Westpron Portus suunniteltiin

Videolla esittelemme Portuksen suunnitteluprosessia arkkitehtien näkökulmasta.

Picture of Westpro

Westpro

21 marraskuuta, 2018

 

 

Westpro voitti Helsingin kaupungin tonttikilpailun Verkkosaaresta Arkkitehtitoimisto A6:n tekemällä rohkealla suunnitelmalla Portuksesta. Videolla arkkitehdit Tapio Saarelainen ja Jyri Haukkavaara kertovat projektin lähtökohdista ja suunnitteluvaiheesta sekä yhteistyöstä Westpron kanssa. Mukana runsaasti kuvaa alkuperäisestä kilpailusuunnitelmasta.

Ainutlaatuinen uudiskohde Helsingissä

Portus on uudiskohteena täysin ainutlaatuinen Suomessa. Suunnittelun lähtökohtana ollut meri määrittelee vahvasti Portusta: Isot ikkunat, merelle avautuvat parvekkeet, rantasauna sekä oma satama henkivät vahvasti merellisyyttää ja korostavat Portuksen sijaintia osittain meren päällä. 

Kalasataman kupeessa sijaitseva Verkkosaarenranta on fiksu yhteisöllinen ja merellinen osa kantakaupunkia. Alueelta löytyy runsaasti kauppoja ja ravintoloita, terveys- ja hyvinvointikeskus, koulu ja päiväkoti.mAivan vieressä sijaitsee Mustikkamaan ulkoilualue sekä pienen matkan päässä myös hurmaava Lammassaari pitkospuineen. Puistot ja muut virkistysalueet, sekä lukuisat taidetapahtumat tuovat alueella eloa.

Portuksen ensimmäisenä valmistuneiden yhtiöiden asunnot ovat loppuunmyyty, mutta kesäksi 2021 valmistuvia 2. vaiheen asuntoja on vielä vapaana. Myynnissä on vielä myös meren päällä sijaitsevia asuntoja.

TUTUSTU PORTUKSEN KOTEIHIN!

Portus_wallpaper.jpg

 

 

Lisää aiheesta:

Arkkitehtikilpailun voittaja Verkkosaareen
Portus - tekniset suunnitteluratkaisut - Osa 1
Portus - tekniset suunnitteluratkaisut - Osa 2