Kesäkeitto


patarouva-logoRuoanlaittoon intohimoisesti suhtautuvan Patarouvan keittiössä kokataan herkullista kotiruokaa sesongin parhaista raaka-aineista. Monipuolisista resepteistä löytyy niin inspiroivaa fuusioruokaa, suomalaisia ruokaperinteitä kunnioittavia kotiruokaklassikoita kuin juhlavia, useamman ruokalajin illallisia jaettavaksi yhdessä ystävien kesken.

Tervetuloa Patarouvan ruokapöytään!

Variety of fresh vegetables on display at a farmer's market, late spring in northern Illinois, USAResepti kesäloman kunniaksi:

 muistan sen kirkkaan päivän, sen kesän ja sen valon häivän. Heinä haisi, puut tuoksui, linnut lauloi vaan..  Kun haluat näin loppu kesästä palata Aknestikin mainitsemiin keskikesän kuumiin, täydellisiin kesäpäiviin: siihen lintujen lauluun, siniseen taivaaseen, aurinkoon ja toritunnelmaan, sekä kesän tuoksuun on aika nauttia kesäkeittoa. Nämä kesäkeiton ainekset hankittiin eräänä täydellisenä kesäpäivä Teurastamon upeilta Herkkumarkkinoilta. Ostettavaa, maisteltavaa ja nähtävää näillä markkinoilla riitti. Vaikka kesäkeitto jakaa meitä tunnetusti moneen leiriin, tähän reseptiin rakastut varmasti!

IMG_20180531_203706_729IMG_20180531_202440_342purjo

 

 

 

 

 
Kuvia Teurastamon markkinoilta.

AINEKSET

  • 10 kpl uusia perunoita 
  • Neljä porkkanaa 
  • Yhden kukkakaalin 
  • Puoli litraa herneitä 
  • Lehtipersilijaa 
  • Puoli pakettia Voimakas Koskenlaskija -juustoa 

 kesäkeittoTYÖVAIHEET

Pese vihannekset ja kuori halutessasi. Pilko uudet perunat koosta riippuen joko puolikkaiksi, tai neljään osaan. Pilko myös porkkana. Keitä perunoita ja porkkanoita runsaasti suolatussa vedessä noin viisi minuuttia ilman kukkakaalia, lisää sen jälkeen kukkakaali ja keitä vihannekset yhdessä kypsäksi. Vettä tulisi olla kattilassa sen verran, että kaikki kasvikset peittyvät siihen. Kuori herneet ja lisää ne kattilaan juuri lopuksi, lisää samaan aikaan kattilaan Koskenlaskija -juusto ja anna sen sulaa liemen sekaan. Muista sekoittaa välillä. Mausta pippurilla ja lisää tarvittaessa suolaa. Pilko lehtipersilijaa vielä keiton päälle makua tuomaan. 

Tarjoile keitto saaristolaisleivän ja oikean voin kanssa. 

 


 

Tiesitkö, että Westpro rakentaa korkealuokkaisia uudisasuntoja pääkaupunkiseudun parhaille paikoille?
Kauniit yksityiskohdat, laadukkaat materiaalit ja kodinkoneet, tilaa ja valoa - Tätä kaikkea on Westpro-koti.

TUTUSTU WESTPRO-KOTEIHIN!