Kesäkeitto

Patarouvan keittiössä valmistuu herkullinen kesäklassikko. Vaikka kesäkeitto jak...

Picture of Patarouva

Patarouva

18 heinäkuuta, 2018

Resepti kesäloman kunniaksi!

 muistan sen kirkkaan päivän, sen kesän ja sen valon häivän. Heinä haisi, puut tuoksui, linnut lauloi vaan.. ” Kun haluat näin palata Aknestikin mainitsemiin keskikesän kuumiin, täydellisiin kesäpäiviin: siihen lintujen lauluun, siniseen taivaaseen, aurinkoon ja toritunnelmaan, sekä kesäntuoksuun on aika nauttia kesäkeittoa. Nämä kesäkeiton ainekset hankittiin  Teurastamon upeilta Herkkumarkkinoilta. Ostettavaa, maisteltavaa ja nähtävää näillä markkinoilla riitti. Vaikka kesäkeitto jakaa meitä tunnetusti moneen leiriin, tähän reseptiin rakastut varmasti!

Westpro-Patarouva-kesäkeitto-resepti

KESÄKEITTO PATAROUVAN TAPAAN

AINEKSET

  • 10 kpl uusia perunoita 
  • Neljä porkkanaa 
  • Yhden kukkakaalin 
  • Puoli litraa herneitä 
  • Lehtipersilijaa 
  • Puoli pakettia Voimakas Koskenlaskija -juustoa 

 TYÖVAIHEET

Pese vihannekset ja kuori halutessasi. Pilko uudet perunat koosta riippuen joko puolikkaiksi, tai neljään osaan. Pilko myös porkkana. Keitä perunoita ja porkkanoita runsaasti suolatussa vedessä noin viisi minuuttia ilman kukkakaalia, lisää sen jälkeen kukkakaali ja keitä vihannekset yhdessä kypsäksi. Vettä tulisi olla kattilassa sen verran, että kaikki kasvikset peittyvät siihen. Kuori herneet ja lisää ne kattilaan juuri lopuksi, lisää samaan aikaan kattilaan Koskenlaskija -juusto ja anna sen sulaa liemen sekaan. Muista sekoittaa välillä. Mausta pippurilla ja lisää tarvittaessa suolaa. Pilko lehtipersilijaa vielä keiton päälle makua tuomaan. 

Tarjoile keitto saaristolaisleivän ja oikean voin kanssa. 

IMG_20180531_203706_729IMG_20180531_202440_342IMG_20180531_203706_761

 

 

 

 

 
Kuvia Teurastamon markkinoilta.


Ruoanlaittoon intohimoisesti suhtautuvan Patarouvan keittiössä kokataan herkullista kotiruokaa sesongin parhaista raaka-aineista. Monipuolisista resepteistä löytyy niin inspiroivaa fuusioruokaa, suomalaisia ruokaperinteitä kunnioittavia kotiruokaklassikoita kuin juhlavia, useamman ruokalajin illallisia jaettavaksi yhdessä ystävien kesken.

Tervetuloa Patarouvan ruokapöytään!

Lisää aiheesta:

Patarouva: Kalalajitelma - täydellinen kesäruoka!
Patarouva: Ankanrintaa ja paahdettuja punajuuria
Koti meren äärellä - Näin sisustat sen!