Miten saada kaikki irti kodin viihde-elektroniikasta? - osa 2

Moni kiinnittää huomiota kodin sisustamiseen, mutta entä viihde-elektroniikka? W...

Picture of Westpro

Westpro

6 elokuuta, 2018

Äänentoisto ulkotilaan, saunaan, sekä muihin kosteisiin tiloihin. 

kph
Moni kiinnittää huomiota kodin sisustamiseen, mutta entä viihde-elektroniikka?
WestproCustomer-yhteistyökumppanimme Bang & Olufsenin Tomi Hyvärinen antaa
blogissamme vinkkejä, kuinka saada kaikki irti kodin viihdelaitteista.
 

Tervehdys!

Rentouttava ilta tuttujen kanssa terassilla, hieman hyvää ruokaa ja juomaa. Kuuluuko taustalla vain lintujen laulu ja tuulen kohina – vai voisiko siihen lisätä myös hieman musiikkia? Tutkitusti musiikki auttaa rentoutumaan ja nostattaa hyvää oloa. Missä muuallakaan siitä nauttisi, kuin esimerkiksi omalla parvekkeella tai saunassa päivän päätteeksi.

Tällä kertaa ajattelin avata hieman äänentoistoon liittyviä asioita kosteissa tiloissa. Kosteisiin tiloihin luokitellaan kaikki sijainnit asunnossa, joihin kohdistuu tavallista enemmän kosteutta, kuten sauna, suihkutila ja terassi. Keittiö kuitenkin lasketaan tästä tilasta pois. 

On olemassa muutama eri tapa toteuttaa äänentoisto kosteisiin tiloihin tai ulos. Kaiutinvaihtoehtoja on useita, upotettavia elementtejä tai valmiiseen pintaan kiinnitettäviä. Erilaisia vaihtoehtoja löytyy myös teille, joilla on piha.

Spotifysta sopiva soittolista soimaan ja langattomasti puhelimesta tai tabletista musiikin toisto tilaan, erittäin helppoa. Bang & Olufsen lisää tähän pakettiin myös kiinteän säätimen tilaan tai sen välittömään läheisyyteen, valokytkimien viereen, jolla pysytte säätämään äänenvoimakkuutta ja vaihtamaan musiikkilähdettä ilman mobiililaitteen käyttöä. Tyylikäs alumiininen säädin antaa vapauden puhelimesta ja muusta elektroniikasta työpäivän jälkeen. Samalla kun kävelee tilaan, voi säätimen avulla lisätä tai madaltaa äänenvoimakkuutta. Myös kyseisen tilan laitteiden sammuttaminen tai käynnistäminen käy säätimestä helposti – jopa kostein sormin. Musiikin soittaminen on tismalleen yhtä helppoa kuin valojen päälle kytkeminen.

Celestial-16WT-Hi01Celestial - kattokaiuttimet

CELESTIAL-02-800x927-1
Kattoon asennettavat kaiuttimet

Bang & Olufsenin Celestial-sarjan kaiuttimet upotetaan suoraan kattoon. Kaiuttimien johdot ja tekniikka ovat piilossa rakenteiden sisällä ja näkyviin jää ainoastaan erittäin tyylikäs ulkoasu. Kaiuttimia on saatavilla sekä neliön ja pyöreän muotoisina, joissa on alumiinikehys ja valkoiseksi maalattu etulevy. Lisäksi saatavilla myös täysin alumiininen versio. Celestial-kauittimet sopivat kodin kaikkiin tiloihin sekä ulos.

 

palatial
Palatial-seinäkauittimet

Palatial-17BO-Hi01

Seinään asennettavat kaiuttimet

Palatial-seinäkaiuttimet sopivat huippumuotoilunsa ansiosta kodin kaikkiin tiloihin - Monet pitävät näistä huomaamattomista kaiuttimista esimerkiksi olohuoneessa ja keittiössä, mutta ne sopivat hyvin myös esimerkiksi terassille, saunaan ja suihkutiloihin.  Äänentoisto on tottakai Bang & Olufsenin taattua laatua.

 

 

 
Ole ajoissa!

Toimintaperiaate on käytännössä se, että kaiuttimet voivat olla kosteissa tiloissa, mutta itse vahvistin ja muut sähköä tarvitsevat laitteet on sijaittava kuivassa tilassa. Kuiva tila voi olla esimerkiksi kaappi, jonne kosteaan tilaan sijoitettujen kaiuttimien kaapelit vedetään. Westprolla kodin viihdevalmiuteen kiinnitetään huomiota jo suunnitteluvaiheessa. Tarpeeksi ajoissa suunniteltu kokonaisuus saadaan helposti integroitua osaksi kodin muuta sisustusta, jolloin lähes kaikki johdot saadaan piilotettua rakenteisiin ja koko kodin musiikin ohjaus langattomaksi.

Mikäli mielenkiintonne nousi, olettehan yhteydessä projektipäällikköönne ja minuun – tehdään siitä todellista.
On upeaa, kun olette valinneet tai harkinneet Westpron valmistamaa asuntoa.

Oletko jo tätä lukiessasi valmiissa Westpro kodissa?

Ei hätää, Bang & Olufsenilla on olemassa tuote teille. Bang & Olufsen BeoSound 1 kaiutinta voi liikuttaa asunnon sisällä oman akun ja sisäänrakennetun langattoman yhteyden vuoksi. Kaiutinta ei ole tehty kosteisiin tiloihin, mutta se voidaan tuoda lähemmäs ja soittaa samaa musiikkia kuin muissa kodin viihde-elektroniikka laitteissa. Meiltä löytyy paljon erilaisia vaihtoehtoja, mutta tämä kyseinen on mielestäni joustavin, oman akun vuoksi.

 

 

TILAA TUOTE VERKKOKAUPASTA

Tervetuloa myös tänne Fredrikinkadulle myymäläämme testailemaan. Olemme kesäisin normaalisti auki 10-18 arkisin ja lauantaisin 10-15.

Tomi-Hyvärinen.BO

 

 

 

 

 

 

 

Kaiutinkauppiaasi,
Tomi Hyvärinen B&O
050 543 9917
tomi.hyvarinen(a)beohelsinki.fi
Bang & Olufsen Helsinki - kotisivut

 

 


 

Bang & Olufsen on WestproCustomer-yhteistyökumppani.
Westpron asunnonostajana saat käyttöösi kumppaneidemme tarjoamat
erikoisedut sekä kutsuja asiakastilaisuuksiin. 

Onko oma koti etsinnässä? Kauniit yksityiskohdat, laadukkaat materiaalit ja kodinkoneet,
tilaa ja valoa - Tätä kaikkea on Westpro-koti.

TUTUSTU WESTPRO-KOTEIHIN!

Lisää aiheesta:

Miten saada kaikki irti kodin viihde-elektroniikasta? Osa 1
Yksilöi uudisasunnosta itsesi näköinen
Yhteistyössä: Bang & Olufsen