Koukkuniemi tarjoaa asukkailleen luonnonrauhaa ja hyvät palvelut

NAVI_Kapellin sijainti Koukkuniemenrannassa tarjoaa asukkaille merellisen asuiny...

Picture of Westpro

Westpro

8 lokakuuta, 2018

Raikas, puhdas, seesteinen ja luonnollinen

- nämä neljä sanaa kuvaavat hyvin Espoon eteläkärjessä sijaitsevaa Koukkuniemeä.

Koukkuniemi-1Koukkuniemi on luonnonrauhaa tarjoava alue, jonka tunnelmalliset merimaisemat antavat ihanteelliset edellytykset monipuoliseen ja aktiiviseen elämään. Juoksulenkkarit sekä kävelykengät suorastaan huutavat pääsyä merenrantaa pitkin kulkevalle Rantaraitille, jonka varrella sijaitsevat kotoisat rantakahvilat ovat rentouttavia pysähdyspaikkoja niin aktiiviliikkujalle kuin myös rauhallisista päiväkävelyistä nauttiville. Rantaraitti kulkee muun muassa kahden komean venesataman ohi, missä voi istahtaa hetkeksi alas vaikkapa ihastelemaan jylhiä purjelaivoja. Satamista on mahdollisuus lähteä nauttimaan päiväretkistä läheiseen saaristoon. Myös puitteet omalle venepaikalle löytyy.

Yksi alueen helmistä meren lisäksi on Rantametsä-niminen puistoalue, joka siisteine kävelyreitteineen on oiva valinta esimerkiksi nelijalkaisen ystävän kanssa puuhasteluun, sillä alueella sijaitseva koirapuisto sopii niin pienille hännänheiluttajille kuin suurillekin karvakuonoille. Rauhallisen asuinalueen keskellä sijaitseva puisto tarjoilee liikkujille useita erilaisia kuntoilu- ja pallopelimahdollisuuksia sekä sisältää runsaasti virikkeitä myös lapsille monipuolisten leikkipuistojen ansiosta.

Koukkuniemi-4

Koukkuniemi-3

Vaikka Koukkuniemi on ihanteellinen paikka rauhaa rakastavalle, se on kuitenkin monipuolisten palvelujen lähellä. Kauppakeskus Iso Omena on lyhyen kävely- tai ajomatkan päässä, sekä siellä sijaitseva metroasema takaa myös oivat julkiset yhteydet pääkaupunkiseudulla. Kauppakeskuksen vilinä ei kuitenkaan yllä Koukkuniemeen asti rauhaa rikkomaan. Läpiajoliikennettä alueella ei ole, ja puhtaista alueistaan tunnettu Koukkuniemi onkin kuin pieni oma seesteinen maailmansa.

Alueella sijaitsee myös päiväkoti, koulu sekä useita kuntosaleja ja kampaamoita.

Koukkuniemi-5

Koukkuniemi-6Koukkuniemen aluetärpit:


Rantametsä
Tunnelmallinen pienmetsä keskellä kaupunkia. Rantametsä on vihreä ja siisti puistoalue pururatoineen idyllisten asuinalueiden vieressä, ja se tarjoaa hyvät ulkoilu- ja liikuntamahdollisuudet koko perheelle. 
Talvella puisto muuntautuu on mitä parhaimmaksi pulkkamäeksi. 


Rantaraitti
Pitkä hiekkatie, joka kulkee pitkän matkan merenrantaa pitkin. Ulkoilijan ja lenkkeilijän unelmareitti, jossa juoksijat, kävelijät ja pyöräilijät voivat nauttia liikunnan ilosta omaan tahtiin sopivalla sykkeellä.

Nokkalan ja Haukiladen venesatamat
Alueen laidoilla sijaitsevat Nokkalan sekä Haukilahden venesatamat komistavat merimaisemaa tyylikkäine purjeveneineen sekä tarjoavat ihanteelliset satamapaikat omille veneille. Myös päiväretket lähisaaristoon onnistuvat satamien palveluiden kautta. Mikäli mielii merelle omin päin eikä omaa venettä löydy, läheisestä Nokkalan satamasta löytyy myös kaupunkisoutuveneitä vuokrattavaksi. Kun haluat kokeilla miltä kesä maistuu merellä, heittäydy Nokkalan satamasta lounas-tai illallisristeilyn vietäväksi.

Nokkalan Majakka
Tässä tyylikkäässä ja näyttävässä rantakahvilassa voit nauttia kuvankauniista merimaisemista läpi vuoden. Majakka tarjoaa herkullisia lounaita, monipuolisia illallisia ja kattavan juomavalikoiman laadukkaine viineineen. Suositulta kattoterassilta on huikeat näkymät merelle. Tätä kannattaa kokeilla!

Matinkylän ranta
Tyylikäs hiekkauimaranta, jossa voi nauttia maisemista, meressä pulahtamisesta tai vaikka vaan rentouttavasta auringonotosta. Suojaisa ja aurinkoinen sijainti mataline rantoineen houkutteleekin lähialueen lapsiperheitä viettämään syleilyssään helteisiä kesäpäiviä.

Café Merenneito
Pieni ja kotoista kahvila aivan Matinkylän rannan vieressä. Siistillä terassilla sekä tunnelmallisella sisätilalla huoliteltu pienkahvila tarjoaa virvokkeita, pientä purtavaa sekä kuumia juomia merellisissä tunnelmissa. Loistava vaihtoehto hengähtämiseen kahvin äärellä reippaan kävelylenkin päätteeksi.

Kauppakeskus Iso Omena
Lyhyen ajomatkan päässä sijaitseva kauppakeskus tarjoaa kaikki tarvittavat palvelut sekä metroaseman julkisen liikenteen ystäville. Täältä löydät monipuoliset palvelut aina kirjastosta lääkäriin saakka, shoppailusta puhumattakaan.

Koukkuniemi-2

Koukkuniemi on suomalaiseen sydämeen vaikutuksen tekevä rauhan tyyssija, joka ihastuttaa luonnonmukaisuudella sekä monipuolisilla palveluilla ja harrastusmahdollisuuksilla.


 

Onko oma koti etsinnässä? Upeat NAVI_Kapellin kodit sijaitsevat
Koukkuniemenrannassa, vain 200m merenrannasta!

TUTUSTU KAPELLIN KOTEIHIN!

Kapelli_AP_D75_01

Lisää aiheesta:

Arkkitehdin näkökulma: Koukkuniemenrannan asuinalueen suunnittelu
Navi-korttelin viimeinen taloyhtiö Kapelli on valmistunut
Westpro - 20-vuotias laatukotien rakentaja