Luontoretki keskellä Helsinkiä

Lähde retkelle kuuntelemaan lintujen ääniä ja rauhoittumaan kaupungin sykkeestä.

Picture of Westpro

Westpro

24 huhtikuuta, 2020

Verkkosaarenrantaan rakentuva Portus edustaa nykyaikaista kaupunkiasumista parhaimmillaan. Tukkutori ja Teurastamon alue sekä kauppakeskus Redi metroasemineen sykkivät urbaania elämää 24/7 aivan vierellä. Mutta tiesitkö, että Portuksesta pääset hetkessä myös luontoretkelle, aivan toisenlaiseen tunnelmiin?

kuusiluotolammassaariKaislojen suhinaa, lintujen ääniä, meren kohinaa ja sammakoiden kurnutusta. Näitä luonnonääniä voi kuulla keskellä Helsinkiä. 

Lähde linturetkelle Vanhankaupunginlahdelle

Vanhankaupunginlahti on todellinen luontokeidas Helsingin keskellä.Yhdessä Viikin peltojen ja Vanhankaupunginkosken kanssa se muodostaa ainutlaatuisen kokonaisuuden, jossa voit helposti tutustua pääkaupunkiseudun luontoon ja elämistöön, etenkin valtavaan lintulajien kirjoon. Lopin saarella pesivät harmaahaikarat saivat tänä vuonna seurakseen sinne asettuneen merikotkapariskunnan.lintutorni-1-1

Lintutorni-nakymat

Pornaistenniemen lintutornista voi ihastella alueen kauniita maisemia, sekä tietenkin bongata lintuja.

Lintutorni-pitkospuut2piilokoju3Pitkospuut lintutornin luota vievät piilokojulle.

piilokoju2

Liikuitpa juosten, pyörällä tai autolla, alueelle on helppo tulla, myös lasten kanssa. Lahtea kiertävät valaistut ulkoilureitit ja lahdelle voi tähystellä lintutorneista.

Pornaistenniemestä avautuvat retkeilijöitä varten tehdyt luontopolut pitkospuineen: reitti Lammassaareen on hieno kokemus, eikä siellä kävellessä todellakaan uskoisi olevansa pääkaupungin keskustan tuntumassa. Sieltä voi jatkaa matkaa Kuusiluotoon, joka kutsuu paitsi piknikeille, myös katsomaan siellä kesäisin laiduntavia lampaita.

saarelaisten-kottikarrytlammasaareenLammassaaren mökkiläisten kottikärryt ovat hauskasti lukittu reitin alkuun. Leveät pitkospuut vievät Lammasaareen saakka. Reitin varrelta löytyy pari tähystyslavaa, johon voi nousta ihailemaan luontoa tai tähystämään lintuja. 

mustikkamaaLammassaaressa on paljon mökkejä, joten on tärkeää antaa mökkiläisille rauha ja kulkea vain merkittyjä polkuja pitkin. 

portti-kuusiluotoonkuusiluodon-kalliotKapeat pitkospuut johdattavat Kuusiluodolle. Saareen tullessa on portti, joka pitää pitää suljettuna etteivät lampaat pääse karkaamaan alueelta. Lampaat laiduntavat alueella kesäkuusta lokakuuhun. Kuusiluodon keskellä on avoin kallioalue, johon mielellään asettautuu pikniknille auringonpaisteeseen ihastelemaan merimaisemaa. 

vanhankaupunginlahti-kalastusVanhankaupunginkoski on suosittu virkistyskalastajien keskuudessa, onhan paikka niitä harvoja kohteita Helsingissä, jossa kalat nousevat kutujokeensa. Alue on piipahduksen arvoinen myös talvella talvihuuruisena.

Helppo löytää ja seikkailla

Luontopolkujen lähtöpaikalle ehtii Portuksesta Hermannin ja Toukolan rantapuistoja pitkin pyörällä kymmenessä minuutissa. Pornaistenniemelle pääsee helposti Arabian puolelta siltaa pitkin. Heti sillan jälkeen löytyy pääopastaulu, jolta polku laskeutuu alas lehtoon. Siellä voitkin valita reittisi: vasemmalle lähtiessäsi voit kiertää luontopolun, oikeaa pitkin pääset Lammassaarelle johtaville pitkospuille. Pornaistenniemen lintutorni sijaitsee luontopolun varrelta.

toukolanrantapuisto

Lasten kanssa Mustikkamaalle ja Korkeasaareen

Kulosaaren sillan toisessa päässä, yhden metroaseman päässä, sijaitsee Mustikkamaa. Monen sukupolven ajan se on ollut yksi Helsingin suosituimmista ulkoilualueista. Vuonna 1921 valmistunut Mustikkamaan ravintola edustaa ajalle tyypillistä puuarkkitehtuuria, vaikka lapsia tuo tieto ei taida niin kiinnostaa. Sen sijaan leikkipaikka, tennis- ja lentopallokentät, uimaranta ja kesäteatteri saattavat jo kiinnostaakin.

mustikkamaan-urheilukenttaMustikkamaalta pääsee kätevästi siltaa pitkin kävellen Korkeasaareen ja sen v. 1889 perustettuun eläintarhaan. Valitettavasti eläintarha on tätä kirjoittaessa koronaepidemian takia suljettu, mutta eläimistöön pääsee silti tutustumaan ja omaa vierailua suunnittelemaan livelähetyksien muodossa Korkeasaaren verkkosivuilla

korkeasaariPortus-mustikkamaa

Kuvat: Henna Rasi 


Jos Portus kiinnostaa asuinkohteena, nyt on todellakin korkea aika ottaa yhteyttä asuntomyyntiimme ja sopia verkkoesittelystä.

Asuntomyyntimme esittelee kotejamme virtuaalisesti verkkotapaamisten kautta, johon voit varata ajan helposti varauskalenteristaAsuntomyyntimme palvelee arkisin myös LiveChatissa klo 10-16Voit ottaa myäs yhteyttä soittamalla p. 0400 355 572 tai sähköpostitse myynti@westpro.fi

Portus_wallpaper.jpgPortus on Helsingin Verkkosaarenrantaan, osin meren päälle rakennettava arkkitehtoninen mestariteos.
Oma satama, henkeäsalpaava merinäköala ja rantasauna keskellä pääkaupunkia tekevät
Portuksesta ainutlaatuisen kohteen myös kansainvälisellä mittapuulla. 

TUTUSTU PORTUKSEN KOTEIHIN!

Lisää aiheesta:

Portus työmaakuulumiset maalis-huhtikuu 2020
Portus työmaakuulumiset tammi-helmikuu 2020
Westpro cc Oy on erottunut edukseen rakennusalan massasta jo 20 vuotta