Onko tarte tatin -omenapiirakka tuttu? Tämä ranskalainen klassikkoleivonnainen tehdään valurautapannussa ja käännetään tarjolle alassuin. "Ylösalaisintortun" kerrotaan syntyneen vahingossa Tatinin sisarusten omistamassa hotellissa Keski-Ranskassa 1880-luvulla. Nappaa herkullinen resepti talteen!
TARTE TATIN
AINEKSET
- 400g voitaikinaa
- 1 dl sokeria
- 75 g voita pieninä paloina
- ½ kg omenalohkoja
Lisäksi:
1 litra vaniljajäätelöä
TYÖVAIHEET
- Kauli voitaikina levyksi ja leikkaa se paistinpannun kokoiseksi, laita kylmään odottamaan.
- Ripottele sokeri ja voi tasaisesti paistinpannun pohjalle. Asettele omenalohkot sokerin päälle ja paista kuumalla levyllä, kunnes ne ovat karamellisoituneet (älä käännä omenoita). Voit nostaa pannun liedeltä, hieman ennen kuin omenat ovat karamellisoituneet, jottei sokeri pala.
- Asettele voitaikina omenoiden päälle.
- Laita paistinpannu esilämmitettyyn 180 C uuniin kosteuspaistotoiminnalla (1. manuaalinen kosteusjakso heti kun tatin laitetaan uuniin), paista 15–20 minuuttia, tai kunnes taikina on kullankeltaista.
- Ota pannu uunista ja kumoa varovasti vadille. Anna tarte tatinin eli ”ylösalaisintortun” jäähtyä 10 min. ja kumoa se vielä lämpimänä tarjoiluvadille. Tarjoile vaniljajäätelön, maustetun kermavaahdon tai ranskankerman kera.
Miele – Immer Besser
Miele on saksalainen kodinkonevalmistaja, joka ei tingi laadusta tai kestävyydestä. Kaikki Miele-kodinkoneet testataan kestämään 20 vuoden kotitalouskäyttöä vastaava aika. Westpro-kodeissa käytössäsi on aina Mielen kodinkoneet.
Miele on lisäksi WestproCustomer-yhteistyökumppani. Westpron asunnonostajana saat käyttöösi kumppaneidemme tarjoamat erikoisedut sekä kutsuja asiakastilaisuuksiin.