Ruoanlaittoon intohimoisesti suhtautuvan Patarouvan keittiössä kokataan herkullista kotiruokaa sesongin parhaista raaka-aineista. Monipuolisista resepteistä löytyy niin inspiroivaa fuusioruokaa, suomalaisia ruokaperinteitä kunnioittavia kotiruokaklassikoita kuin juhlavia, useamman ruokalajin illallisia jaettavaksi yhdessä ystävien kesken.
Tervetuloa Patarouvan ruokapöytään!
Pieni hetki ja maukas suupala
Latva-artisokat ovat parhaimmillaan kesällä ja tuoreina, loppukesällä ne löytyvät jo kotimaisinakin herkkuina. Kun kaipaat ideaa rentojen illallisten alkuruuaksi tai pieneksi herkkuhetkeksi parhaan ystävän kanssa, tästä löytyy vastaus.
LATVA-ARTISOKAT
AINEKSET
- Latva-artisokka henkeä kohti
- vettä
- suolaa
- lime / limenmehua
TYÖVAIHEET
Poista artisokista kuivat lehdet/lehtien kuivat päät ja katkaise varsi veitsellä. Jotkut ovat kyllä sitä mieltä, että varsi pitää murtaa poikki eikä missään nimessä leikata veitsellä.
Keitä latva-artisokat runsaassa suolalla ja limemehutilkalla maustetussa vedessä. Kokeile myös kiinnittää limeviipaleet artisokan pohjaan makua antamaan.
Artisokat kypsyvät noin 30 minuutissa, tarkista kypsyys esim. grillitikulla. Kun pohja on pehmeä ja alimmat lehdet irtoavat ovat artisokat valmiit, valuta vesi pois.
Tarjoile keitetyt latva-artisokat kuumina sitruunamajoneesin tai vaahdotetun sitruunavoin tai limellä silatun voisulan kanssa. Irrota lehti kerrallaan ja dippaa sen tyvi voisulaan tai kastikkeeseen. Riivi hampailla lehden mehevä osa. Jäljelle jäävä pohja on se artisokan paras osa. Nyhtäise parta irti, nautiskele pohja lopun kastikkeen kera – tähän tarvitse kyllä veitsen ja haarukan.
Ja vielä yksi juttu – jos tarvitset rapukekkereille vegevaihtoehdon, tarjoa latva-artisokkia, kuninkaiden herkuksi kutsuttua!