Latva-artisokat

Latva-artisokat ovat parhaimmillaan kesällä ja tuoreina, loppukesällä ne löytyvä...

Picture of Patarouva

Patarouva

15 elokuuta, 2018


patarouva-logoRuoanlaittoon intohimoisesti suhtautuvan Patarouvan keittiössä kokataan herkullista kotiruokaa sesongin parhaista raaka-aineista. Monipuolisista resepteistä löytyy niin inspiroivaa fuusioruokaa, suomalaisia ruokaperinteitä kunnioittavia kotiruokaklassikoita kuin juhlavia, useamman ruokalajin illallisia jaettavaksi yhdessä ystävien kesken.

Tervetuloa Patarouvan ruokapöytään!

patarouva-latva-artisokat-1

Pieni hetki ja maukas suupala

Latva-artisokat ovat parhaimmillaan kesällä ja tuoreina, loppukesällä ne löytyvät jo kotimaisinakin herkkuina. Kun kaipaat ideaa rentojen illallisten alkuruuaksi tai pieneksi herkkuhetkeksi parhaan ystävän kanssa, tästä löytyy vastaus.

LATVA-ARTISOKAT

AINEKSET

  • Latva-artisokka henkeä kohti
  • vettä
  • suolaa
  • lime / limenmehua

 TYÖVAIHEET

Poista artisokista kuivat lehdet/lehtien kuivat päät ja katkaise varsi veitsellä. Jotkut ovat kyllä sitä mieltä, että varsi pitää murtaa poikki eikä missään nimessä leikata veitsellä.

patarouva-latva-artisokat-3

Keitä latva-artisokat runsaassa suolalla ja limemehutilkalla maustetussa vedessä. Kokeile myös kiinnittää limeviipaleet artisokan pohjaan makua antamaan.

Artisokat kypsyvät noin 30 minuutissa, tarkista kypsyys esim. grillitikulla. Kun pohja on pehmeä ja alimmat lehdet irtoavat ovat artisokat valmiit, valuta vesi pois. 

patarouva-latva-artisokat-2Tarjoile keitetyt latva-artisokat kuumina sitruunamajoneesin tai vaahdotetun sitruunavoin tai limellä silatun voisulan kanssa. Irrota lehti kerrallaan ja dippaa sen tyvi voisulaan tai kastikkeeseen. Riivi hampailla lehden mehevä osa. Jäljelle jäävä pohja on se artisokan paras osa. Nyhtäise parta irti, nautiskele pohja lopun kastikkeen kera – tähän tarvitse kyllä veitsen ja haarukan.

Ja vielä yksi juttu – jos tarvitset rapukekkereille vegevaihtoehdon, tarjoa latva-artisokkia, kuninkaiden herkuksi kutsuttua!


 

Tiesitkö, että Westpro rakentaa korkealuokkaisia uudisasuntoja pääkaupunkiseudun parhaille paikoille?
Kauniit yksityiskohdat, laadukkaat materiaalit ja kodinkoneet, tilaa ja valoa - Tätä kaikkea on Westpro-koti.

TUTUSTU WESTPRO-KOTEIHIN!