Puutarha herää kevääseen

Kevät on saapunut pitkän talven jälkeen ja nyt on aika laittaa puutarha sekä vih...

Picture of Westpro

Westpro

26 maaliskuuta, 2019

Maaliskuu, nyt jos koska herää puutarhaharrastaja. Auringon vangitsevat säteet herättävät puutarhaihmisen vaihtamaan sisäkasveille mullat, kylvämään kesän antimien/kukkien siemenet sekä suojaamaan ikivihreät kasvimme kevät auringolta.


VIHERKASVIT 

 

Nyt kun itse heräämme valoisampaan aamuun, myös sisäkasvimme heräävät ja kaipaavat hieman huolenpitoa jaksaakseen uuteen kasvukauteen. On aika lisätä/vaihtaa kasvien mullat sekä leikata ja tukea kasvit. Eli hihat ylös ja työhön. Pari tuntia kasvien parissa lepuuttaa hermoja ja saa kasvit jälleen näyttämään paremmilta. Samalla kun leikkaamme kasvit ja vaihdamme mullat, pyyhkäisemme kasvien piinoilta myös pölyt. Pölyjen pyyhintä joko vedellä tai mäntysuopa vedellä (hieman nestemäsitä mäntysuopaa pesuveden joukkoon ja kasvien pinta kiillottuu). Myös lannoitus on hyvä aloitella nyt maaliskuulla. Hyvin hoidetun kasvin hoitoon kuuluu kasvukaudella säännöllinen lannoitus.

 

IMG_20180110_135117

KYLVÖ

Mikäli haluat kesäksi maalle tai parvekkeelle kylvämällä tuotteita on kylvöjen aika ovella. Lajista riippuen on kylvö puuhat hyvinkin ajankohtaisia. Ainakin tarvikkeet ja siemenet kannattaa nyt hyvien valikoimien aikana hankkia valmiiksi.


korit-1

IKIVIHREÄT

Nyt kevät aurinko on vahvimmillaan ja siksi ikivihreät kasvimme kaipaavat suojausta. Varsinkin kuumissa kulmauksissa/parvekkeilla on aika muistaa kastella ikivihreitä kasveja lämpöisellä vedellä  sekä peittää kasvit huputtaen pahimman kevät auringon ajaksi.

havut

PARVEKE/ TERASSI

Käytä kevään ensimmäiset kauniit päivät hyväksesi ja siisti talven jäljet pois parvekkeilta ja terasseilta. Jouluvalot,ym. talveen kuuluvat tavarat on nyt aika laittaa piiloon kesäkaudeksi. Siivouksen päätteeksi hanki ilahduttamaan jokunen sipulikukka esim. narsisseja, helmililjoja, tulpaaneita tai vaikka iiriksiä. Näin pääset heräämään kevääseen ja kuppi kuumaa terassilla kevätauringossa painuu ihanana muistojemme syövereihin.

istutus1helmililja_web_pysty

SISÄÄNTULO

Sisääntulo asuntoon on aina asia, mikä luo ensivaikutelman tulevasta. Siisti siis sisääntulo ja laita olevaan lyhtyyn vaikka jokunen narsissi (kestää paremmin sään vaihtelut) ja vaihda talvinen kranssi keväiseen esim. eucalyptys tai risukranssiin. Näin vieraiden on mukava saapua kyläilemään ja itsekin tulee töistä kotiin hieman keveimmin askelin- TERVETULOA KOTIIN!

teteistutus 2

Aurinkoista kevättä kaikille!

Leila Anttalainen
projektipäällikkö, sisustussuunnittelija
Kukkatalo Maritta

Kukkatalo Maritta on WestproCustomer-yhteistyökumppani. Westpron asunnonostajana saat käyttöösi kumppaneidemme tarjoamat erikoisedut sekä kutsuja asiakastilaisuuksiin.


 

Onko oma koti etsinnässä? Kauniit yksityiskohdat, laadukkaat materiaalit ja kodinkoneet, 
tilaa ja valoa - Tätä kaikkea on Westpro-koti.

TUTUSTU WESTPRO-KOTEIHIN!

Lisää aiheesta:

Yhteistyössä: Kukkatalo Maritta
Sisustustrendejä keväällä 2019
Syysvinkit puutarhan hoitoon