Syysvinkit puutarhan hoitoon

Syksy saapui ja syksyn työt puutarhassa alkavat! Tässä WestproCustomer-kumppanim...

Picture of Westpro

Westpro

27 syyskuuta, 2018


marjat

Syksy saapui ja syksyn työt puutarhassa alkavat! Tässä Teille muutama vinkki puutarhan hoitoon näin syksyllä.

Tärkein työ on puutarhan lannoittaminen syyslannoitteella. Ahkerimmat meistä ovat työn jo aloittaneet elokuun puolella, kuten pitääkin. Tämän vuoden lämmin kesä on kuitenkin siirtänyt meidän useimpien lannoitushaluja syyskuun puolelle. Maa on ollut todella kuiva, joten sateet ovat puutarhan kannalta olleet todella tervetulleita. Näin lannoitteetkin sulavat kasvien käyttöön paremmin. Mikäli omistat ruukkupuutarhan patiolla tai parvekkeella, on syyslannoitus myös näille kasveille tervetullut.

Toinen tärkeä työ on pensaiden leikkaaminen. Varsinkin satoa antaneet marjapensaat kannattaa leikata syksyllä sadonkorjuun jälkeen. Samoin koristepensaita on hyvä siistiä ja mahdollisesti muotoonleikata näin syksyllä. Syksyllä on paremmin myös muistissa, mikäli jonkun pensaan oksat on olleet kesällä liikkuessa tiellä.

Kolmas asia on kukkasipulit. Mikäli omistaa paikan, jonka haluaisi keväällä ilahduttavan kukkasipuleilla, olisi nyt niiden istuttamisen aika. Kukkasipuleita voit istuttaa aina maan jäätymiseen saakka. Parhaat kukkasipuli valikoimat on kuitenkin heti sipuleiden ilmestyttyä kauppoihin. Eli nyt kukkasipuleita valitsemaan.

Hortensiat uusi-1-1-1Sitten vielä kesäkukat ja niiden uusiminen/siistiminen. Kulunut kesä on ollut valoisa, mutta toisaalta hyvinkin kuuma ja siten osalle kukkivista kasveista kovinkin stressaava. Mikäli kukissasi esiintyy paljon nuppuja, muistathan lannoittaa kukkiasi vielä säännöllisesti, jotta ne jaksavat kukkia aina pakkasiin asti. Mikäli kukkasi kuitenkin ovat jo hieman ränsistyneet, voi kukat vaihtaa esim. kauniisiin tädykkeisiin tai kerralla jo hieman talvisempiin versioihin callunaan ja havuihin.

Kaiken kaikkiaan syksy puutarhassa on mukavaa  aikaa. Ei anneta vielä periksi kesän loppumisen suhteen vaan nautitaan kauniista ilmoista sekä raikkaasta säästä. Huomioidaan luonnon muutokset ja pysähdytään hetkeksi kiireisessä maailmassamme. Syksylläkin puutarhassa voi vielä istuskella ja nauttia kupposet kahvia tai teetä.

Iloista ja väririkasta syksyä kaikille!

Leila Anttalainen
projektipäällikkö, sisustussuunnittelija
Kukkatalo Maritta

Kukkatalo Maritta on WestproCustomer-yhteistyökumppani. Westpron asunnonostajana saat käyttöösi kumppaneidemme tarjoamat erikoisedut sekä kutsuja asiakastilaisuuksiin.


 

Onko oma koti etsinnässä? Kauniit yksityiskohdat, laadukkaat materiaalit ja kodinkoneet, 
tilaa ja valoa - Tätä kaikkea on Westpro-koti.

TUTUSTU WESTPRO-KOTEIHIN!

Lisää aiheesta:

Yhteistyössä: Kukkatalo Maritta
Koti onnellisuuden ja hyvinvoinnin lähteenä - Osa 1
Koti onnellisuuden ja hyvinvoinnin lähteenä - Osa 2