Täydellinen kesäruoka

Kesä on täällä. Ihanaa! Ruoanlaittoon intohimoisesti suhtautuvan Patarouvan pöyd...

Picture of Patarouva

Patarouva

5 heinäkuuta, 2018


Patarouva-silliä-ja-uusia-perunoitaKuka sanoi, että täydellinen kesäruoka syntyy voista, kermasta ja suolasta, no ei nyt ihan. 
Mieti tähän mukaan kuulas kesäilta, oma parveke tai terassi ja silmiä hivelevä merinäköala, joko alkaa kuulostaa täydelliseltä?  Lisätäänkö mukaan vähän mausteita, kuten hyvä seuraa?

Nämä ohjeet nälästä riippuen 6 – 8 :lle. Varaa vielä maisteluun mehevää saaristolaisleipää ja tuoretta voita. Juomat täydelliselle kesäruualle oman maun mukaan! 

MATJESSILLIÄ RUSKITETULLA VOILLA

AINEKSET

  • 450 g matjessillifileitä
  • 4 keitettyä kananmunaa
  • 50 g voita
  • silputtua ruohosipulia

TYÖVAIHEET

Valuta sillifileet, viipaloi suupaloiksi ja asettele tarjoiluastiaan. Ruskista voi ja kaada sillifileiden päälle. Murskaa kananmunat karkeaksi rouheeksi ja ripottele sillifileiden päälle. Lopuksi ripottele päälle silputtua ruohosipulia.

MUSTAHERUKKASILLI

AINEKSET

  • 350 g kevytsuolattuja sillifileitä
  • 1-2 porkkanaa
  • 1 punasipuli
  • ½ pienestä purjosta
  • 1 dl mustaherukoita
  • Marinadi:
  • 2 dl vettä
  • 1 ½ dl sokeria
  • 1 dl mustaherukkamehua
  • 1 dl väkiviinaetikkaa
  • kokonaisia mustapippureita, muutama laakerinlehti

TYÖVAIHEET

Kiehauta marinadin ainekset etikkaa lukuun ottamatta, lisää etikka ja anna jäähtyä. Huuhtele sillifileet kylmällä vedellä ja viipaloi suupaloiksi. Viipaloi porkkanat ja sipulit. Lado purkkiin kerroksittain ja kaada päälle jäähtynyt liemi.  Anna maustua kylmässä vähintään vuorokausi.

SINAPPISILLI

AINEKSET

  • 150 g matjessiliä
  • ¾ dl makeaa sinappia
  • 1 rkl Dijon-sinappia
  • 2 rkl väkiviinaetikkaa
  • 1 rkl sokeria
  • 1 dl ranskankermaa
  • punasipulia
  • mustapippuria, suolaa, tilliä

TYÖVAIHEET

Valuta ja paloittele sillifileet. Sekoita kastikkeen aineet punasipulia lukuun ottamatta ja mausta pippurilla, suolalla ja tillisilpulla. Lado sillinpalat, punasipuli ja kastike lasipurkkiin kerroksittain.  Anna maustua kylmässä vähintään 1 vrk. 

GRAAVILOHI

AINEKSET

  • 700 g ruodotonta lohifilettä
  • 1 ½ rkl karkeaa merisuolaa
  • 1-2 tl sokeria
  • ripaus mustapippuria, tilliä

TYÖVAIHEET

Lohifileet laudalle nahkapuoli alaspäin ja suola, sokeri, pippuriripaus ja tillisilppu tasaisesti kalan päälle.  Puolita kala ja asettele kalanpalat lihapuolet vastakkain reunalliselle vadille. Peitä tiiviisti kelmulla. Anna tekeytyä kylmässä 1-2 vrk. Poista mausteet pinnalta ja viipaloi tarjolle.

SAVUKALATAHNA

AINEKSET

  • 400 g savukalaa
  • 1-2 punasipulia tai 3 kevätsipulia
  • 200 g ranskankermaa
  • ½ dl sinappia kurkkusalaattia
  • 1 dl majoneesia
  • 1 tl suolaa
  • ½ tl sokeria
  • tillisilppua, sitruunanmehua, mustapippuria, pieniä kapriksia

TYÖVAIHEET

Hienonna perattu savukala. Kuori ja silppua sipulit. Sekoita kaikki ainekset tahnaksi. Anna vetäytyä kylmässä vähintään muutaman tunnin tai mielellään yön yli.

Tämä maistuu myös saaristolaisleivän päällä iltapalana!

Kesä


 

Ruoanlaittoon intohimoisesti suhtautuvan Patarouvan keittiössä kokataan herkullista kotiruokaa sesongin parhaista raaka-aineista. Monipuolisista resepteistä löytyy niin inspiroivaa fuusioruokaa, suomalaisia ruokaperinteitä kunnioittavia kotiruokaklassikoita kuin juhlavia, useamman ruokalajin illallisia jaettavaksi yhdessä ystävien kesken.

Tervetuloa Patarouvan ruokapöytään!

Lisää aiheesta:

Patarouva: Latva-artisokat
Patarouva: Kesäkeitto
Patarouva: Tupaantuliaismenu uudessa kodissa