Viisi vinkkiä kodin värimaailman luomiseksi

Kodin sisustuksen suunnittelu on varsinkin mielessä muutettaessa uuteen kotiin. ...

Picture of Westpro

Westpro

27 joulukuuta, 2018

Female interior designer holding color guide - isolated over a white background

Kodin sisustuksen suunnittelu on varsinkin mielessä muutettaessa uuteen kotiin. Veisikö uuteen kotiin kaikki vanhat kalusteet vai hankkisiko uutta? Miten valita kalusteet ja tekstiilit? Harmoninen kokonaisuus voi syntyä monin keinoin. Yksi keino on rakentaa sisustus nojaamaan tiettyyn väripalettiin. Alla sisustussuunnittelija Heidi Purolan viisi vinkkiä kodin väripaletin luomiseksi.

1. Rakenna kotisi lempivärisi ympärille

Jos olet varma värimaailmastasi, käytä sitä rohkeasti kodissasi. Hyödynnä esim. värin eri tummuusasteita tai vaikkapa väriympyrän rinnakkaisia värejä elävöittämään kokonaisuutta. Jos lempivärisilläsi on tapana muuttua usein, käytä väriä vain helposti vaihdettavissa elementeissä, kuten sohvatyynyissä tai kylpyhuonetekstiileissä. Unohda sen sijaan kiinteät tai kalliit elementit, kuten kylpyhuoneen laatat tai keittiön kaappien ovet.

Beautiful, light interior with stylish, original decor

2. Revittele väreillä

Jos sinulla on värisilmää tai viihdyt ympäristössä, jossa värit loistavat. Anna palaa ja hanki kalusteita ja tavaroita rohkeasti kaikissa sateenkaaren väreissä.

3. Kopioi värit asunnon pinnoilta

Olet ehkä valinnut uuteen asuntoosi valmiin tai itse muokkaamasi väripaketin, joka sisältää mm. pintamateriaalit ja kiintokalusteet. Jos valintasi on harmaa keittiön ovi, jatka samaa väriä esim. ruokailuryhmässä. Jos taas valintasi on vaalea tammiparketti, on tämä sävy luonteva vaikkapa olohuoneen kalusteissa.

Portus_INT_E03_REX

4. Katso ikkunasta ulos

Yksi keino löytää toimiva väri kodin sisustukseen on liittää sisustus ympäristöön. Näkyykö ikkunasta vihreää metsää, viereisen rakennuksen keltainen seinä vai urbaani punatiilinen teollisuusmiljö? Nämä elementit ovat jo osa kotiasi, miksi et siis jatkaisi tätä värimaailmaa seinien sisäpuolellakin? Näin sisustamalla koti tuntuu sulautuvan ympäristöön ja jatkuvan sienien ulkopuolellekin

5. Luota ammattilaisiin

Aina silloin tällöin on hyvä luottaa ammattilaiseen. Uuden kodin sisustaminen on yksi niistä hetkistä. Sisustussuunnittelijan palkkaaminen ei tarkoita sitä, että joutuisi luopumaan omista toiveistaan ja ajatuksistaan, vaan suunnittelijan kanssa yhdessä mietitään harkittu kokonaisuus. Tämän jälkeen on yksittäisiä hankintoja helppo tehdä vaikka vähän kerrassaan.

Portus_INT_F38_REXKun kaipaat neuvoa uuden Westpro-kotisi värien, materiaalien, valaistuksen ja huonekalujen valinnassa tai toimivassa tilasuunnittelussa, Super Interiorsin ammattilaiset ovat apunasi! Ota yhteyttä: info@superinteriors.fi
Lisätietoa: www.superinteriors.fi

Super Interiorsin räätälöidyt Westpro-asiakasedut löydät WestproCustomer-portaalista.Onko oma koti etsinnässä? Upeat Westpro-kodit sijaitsevat pääkaupunkiseudun parhailla paikoilla.
Tutustu vapaisiin koteihin >>

Lisää aiheesta:

Muutostyöt Westprolla
Koti meren äärellä - näin sisustat sen
Sisustustrendejä keväällä 2019