Portus – Tekniset suunnitteluratkaisut osa 1: Uudiskohde meren päällä

Videolla esittelemme Portuksen mielenkiintoista rakennusprojektia teknisestä näk...

Picture of Westpro

Westpro

22 joulukuuta, 2017


Portus on Helsingin Verkkosaarenrantaan, osin meren päälle rakennettava arkkitehtoninen mestariteos. Oma satama, henkeäsalpaava merinäköala ja rantasauna keskellä pääkaupunkia tekevät Portuksesta ainutlaatuisen kohteen myös kansainvälisellä mittapuulla.

Mitä merirakentaminen vaatii ja miten kaikki on suunniteltu, siitä kerromme oheisella videolla hieman teknisemmästä näkökulmasta. Työmaatoteutuksen haaste on merirakentaminen, joka toteutetaan tekemällä vesitiivis ponttiseinä perustusten ympärille ja tyhjentämällä se vedestä. Näin perustuksia voidaan tehdä kuten kuivalla maalla.

Portuksen koko on jo itsessään huomattava: ensimmäisenä valmistuva kahdeksankerroksinen osa ja myöhemmin valmistuva neljätoistakerroksinen osa tarjoavat 233 asuntoa ja yli 17.000 kerrosneliöitä. Merenpinnasta mitattuna rakennusten harjakorkeudet ovat 30 metrin ja 49,5 metrin korkeudella. Pihakannen päälle rakennetaan upea yhteinen saunarakennus, jonka kierreportaista pääsee laskeutumaan omaan 24-paikkaiseen satamaan. 

Portus_wallpaper.jpg

TUTUSTU PORTUKSEN KOTEIHIN!