TORNINOSTURINKULJETTAJA
  ANTTI OJALA

  Ensimmäisen kerran torninosturiin Antti kiipesi 18-vuotiaana. Nyt konkarilla on takana 43-vuoden mittainen kokemus torninosturilla ajamisesta.

  antti-ojala

  Antti aloitti työt Westprolla vuonna 2010. Antin työpiste sijaitsee tällä hetkellä Helsingin Verkkosaarenrannassa, jossa parhaillaan rakennetaan Westpron ainutlaatuista, osin meren päälle rakennettavaa kohdetta Portusta.
  Antti katselee 60 metrin korkeudelta torninosturista työmaan toimintaa ja kertoo, että ylhäältä käsin työmaan hahmottaminen ja työntekijöiden käytöksen ennustaminen on helppoa. ”Koko ajan pitää olla skarppina, mutta erityisesti silloin, kun työmaalle tulee uusia työntekijöitä, jolloin heitä ei vielä tunne”, Antti mainitsee.

  Lounaan Antti syö yläilmoissa ja alas tullaan vasta kun on aika lähteä kotiin. Taukoja mies ei malttaisi työpäivän aikana pitää. Komennot ja ohjeistukset tulevat radiopuhelimen välityksellä rakennusmestarilta Antille ylös nosturiin. Rakennusmestari ja elementtiasentajat ovat Antin työn kannalta tärkeimpiä henkilöitä. Aktiivinen mies kertoo myös toisinaan huutelevansa radiopuhelimeen ”pojat nyt töihin!”, Antti nauraa.

  ”Heti ensimmäisestä päivästä lähtien tämä työpaikka tuntui kotoisalta”, Antti kertoo ja lisää vielä ”täällä on hyvä henki ja pidetään työntekijöistä huolta”. Kun talot tulevat valmiiksi, Antti saattaa ajella muillakin laitteilla työmailla. ”Välillä ajan autonosturia myös maantasolla, jos ei tarvitse täällä ylhäällä olla”, Antti kertoo.

  Nosturi-portus