WESTPRO4U RY TOIMINTAKERTOMUS 2016

Vuosi 2016 oli yhdistyksen neljäs toimintavuosi. Yhdistyksen hallituksen jäsenet sekä yksi varajäsen, olivat yhdistyksen ainoat jäsenet tämän vuoden aikana. Yhdistys ei perinyt jäseniltään jäsenmaksuja.
Vuosikokous ja hallitus
Vuosikokous järjestettiin 29.4.2016 Läsnä oli 4 henkeä. Kokouksen puheenjohtajana toimi Heikki Schemeikka. Kokouksen sihteerinä toimi Alexandra Procopé. Pöytäkirjan tarkastajiksi valittiin Jukka Vartiainen ja Jenni Kanninen.

Kokous hyväksyi edellisen vuoden vuosikertomuksen ja tilinpäätöksen sekä myönsi johtokunnalle tili- ja vastuuvapauden.
Vuosikokous valitsi vuodelle 2016 yhdistyksen puheenjohtajaksi Alexandra Procopén.
Yhdistyksen hallituksen jäsenet Heikki Schemeikka, Jenni Kanninen ja Jukka Vartiainen sekä varajäsen Esko Saarenoja jatkoivat yhdistyksen hallituksessa.

Hallituksen toiminta
Yhdistyksen kokouksessaan 8.9.2016 hallitus valitsi
– Hallituksen puheenjohtajaksi, Alexandra Procopé
– Varapuheenjohtajaksi, Heikki Schemeikka
– Sihteeriksi, Jenni Kanninen
– Tilien- ja kirjanpidon hoitajaksi, Jukka Vartiainen
– Varajäseneksi valittiin Esko Saarenoja.
– Uudeksi jäseneksi valittiin Reeta Aspola.
– Tilintarkastajaksi valittiin jälleen Soila Rantala, KHT. Varalle valittiin Jukka Ala-Mellon.
– Johtokunta kokoontui toimintavuoden yhteensä aikana 4 kertaa.

Westpro4U ry:n lahjoituskohteet vuodelle 2016
Tammikuussa päätimme jälleen tukea Hyvä Arki ry:n järjestämää, joka vuotista vähävaraisten perheiden lapsille suunnattua ilmaista lastenleiriä. Leirille osallistuu kesällä 50 lasta ympäri Espoota ja lahjoitimme leirin toiminnalle 1000 eurolla. Lahjoitimme myös koripalloa SM-tasolla pelaaville veljeksille yhteensä 1000 euroa. Olimme tukeneet vanhempaa poikaa jo vuosi sitten, sillä hänen yksinhuoltajaäidillään oli suuria vaikeuksia kustantaa harrastusta. Halusimme jatkaa lahjoitusta myös tänä vuonna ja mahdollistaa heidän koripalloharrastuksensa vuodeksi eteenpäin.
Helmikuussa osallistuimme ”Välgörarna” -dokumentin ensi-iltaan, joka järjestettiin Suomen elokuvasäätiön tiloissa Katajanokalla. Ilta oli hyvin onnistunut ja pääsimme tapaamaan montaa mielenkiintoista kasvoa ja levittämään sanaa toiminnastamme.

Helmikuun lopulla saimme taideaiheisen hyväntekeväisyyshaasteen taiteilija Carolina Grunérilta. Hän päätti lahjoittaa taulun (arvoltaan 950€), ensimmäiselle henkilölle, joka lahjoittaa valitsemaansa hyväntekeväisyyskohteeseen 500€. Me puolestaan päätimme tukea haastetta ja lahjoittaa 500 euroa Facebookin tykkääjiemme valitsemalle lahjoituskohteelle. Kilpailuaika päättyi 2.3.2016 ja voittajaksi valikoitui Espoon Dyykkarit ry ja heidän nuorisotoimintansa.

Pääsiäisenä pääsiäispupumme kävi toimittamassa Hyvä Arki ry:lle ison korillisen suklaamunia, joita jaettiin kaikille lapsille ja lapsenmielisille päivittäisen ruokajakelun yhteydessä. Näissä tunnelmissa halusimme toivottaa kaikille hyvää ja rauhallista pääsiäistä!
Huhtikuun alussa osallistuimme Järvenpäässä järjestettävään Leksa-jääkiekkoturnaukseen. Westpro4U:lla oli paikanpäällä oma piste, jossa jaettiin tietoa yhdistyksestämme ja hakemuskaavakkeita. Järjestimme myös paikanpäällä nopeuskisan, jonka voittajat voittivat lauantaina ja sunnuntaina Teemu Selänteen signeeraaman lippalakin.

Huhtikuussa teimme myös lahjoituksen joka totisesti toi kyyneleet silmiin ja tunteet pintaan, kun saimme piristää pienen Eevi-potilaan päivää sairaalassa. Eevin äiti kirjoitti meille todella koskettavan hakemuksen, jossa hän toivoi tablettitietokoneita 7-vuotiaille identtisille kaksostytöilleen. Molemmat tytöt sairastavat Turnerin syndroomaa ja sen lisäksi heillä on useita muita sairauksia. Tytöt ovat läpikäyneet useita leikkauksia ja toinen heistä joutui asumaan ensimmäisen vuotensa sairaalassa. Tämä on koetellut koko perhettä. Perhe on vuosien varrella kohdannut monia haasteita, sekä toivottomaltakin tuntuvia ongelmia, mutta jaksanut siitäkin huolimatta painaa eteenpäin. Helpottaaksemme edes hiukan perheen arkea, halusimme lahjoittaa tytöille heidän valitsemansa tablettitietokoneet. Niiden avulla tytöt voivat pelata ja ratkoa tehtäviä, jotka kehittävät heidän hahmotuskykyä, sekä opetella lukemista.

Huhtikuun puolessa välissä Eevillä oli jälleen edessä vaativa leikkaus. Päätimme hänen äitinsä kanssa, että jos vain Eevin vointi antaa myöten, viemme hänelle lahjoituksen sairaalaan. Leikkaus onnistui ja kun saavuimme sairaalaan, meitä odotti aivan ihanan reipas ja hymyileväinen tyttö, joka ei voinut uskoa silmiään kun hän availi lahjojaan. Erityisesti hän ihastui isoon nallekarhuun, jonka hän nimesi Kaapoksi.

Eeviin tutustuessa on vaikea uskoa, että hän on monesti joutunut kohtamaan elämän synkän puolen, sillä hänestä välittyy niin suurta lämpöä, empatiaa ja positiivisuutta. Eevi ei ujostellut lainkaan ja hän kertoi meille ajastaan sairaalassa ja antoi meille ihanat halaukset. Juuri ennen lähtöämme, Eevi halasi myös uutta nallea ja totesi tämän olleen hänen paras päivänsä!

Myötätuntoa, lohtua ja apua saaneen on myös niitä helpompi antaa, ja on tärkeä muistaa, että elämän arvaamattomuus koskettaa meitä kaikkia. Näillä sanoilla haluaisimme myös kannustaa kaikkia tekemään rohkeasti pieniä hyviä tekoja ja olemaan läsnä. Suuri kiitos Eeville ja hänen perheelleen, sekä monta tsemppihalausta ja voimia!

Kesällä Nallemme risteili yhdessä Paasikivensäätiön kanssa Silja Linella Ruotsiin, Facebookista voi käydä lukemassa matkakertomuksen.

Saimme olla myös mukana hieman harvinaisemmassa lahjoituksessa. Kyseessä oli 8-vuotias poika William, joka oli kasvattanut hiuksiaan kaksi vuotta, lahjoittaakseen ne sairaille lapsille, joilla syystä tai toisesta ei enää kasva omia hiuksia.
Williamille hiukset ovat aina olleet suuri osa hänen omaa identiteettiänsä ja saatuaan kuulla, että joillain lapsilla ei kasva hiuksia, hän päätti kasvattaa ja lahjoittaa omat hiuksensa heille. Williamin motto elämässä onkin hyvin yksikertaisen kaunis: hän toivoo muille saman, minkä itse on saanut ja haluaa muiden olevan yhtä onnellinen kun hän.
Syksy alkoi uudella puhdilla ja saimme rutkasti uusia tykkäyksiä yhdistyksellemme Facebookissa. Teimme useita lahjoituksia:

• Helsinkiläinen jalkapallojoukkue IF Gnistan-06/07:lle lahjoitimme 500 euroa valmennusmaksujen kattamiseen.
• HooGee Raketit 07-jalkapallojoukkueelle lahjoitettiin 500 euroa tuleviin turnausmatkoihin, jolla varmistamme, että kaikki halukkaat voivat osallistua turnauksiin, sillä ne eivät sisälly jäsenmaksuihin.
• Tiistilän päiväkodin vanhempainyhdistykselle lahjoitettiin 900 euroa, jotta päiväkoti voisi hankkia erilaisia varusteita joilla lapsille voidaan luoda lisää aktiviteetteja.
• Westendin päiväkodille lahjoitettiin 500 euron lahjakortin Ikeaan, jolla päiväkotiin saadaan lisättyä viihtyvyyttä ja ostettua uusia pehmoja lapsille
• Lahjoitimme yksityiselle perheelle 300 euroa perheen lapsien rakkaiden harrastusten kustannuksiin. Halusimme varmistaa, että lapset voivat perheen taloudellisesta tilanteesta huolimatta kuitenkin vielä jatkaa harrastuksiaan.
• Järjestimme myös Facebookissa muutamia kilpailuita. Ensimmäisessä arvottiin kaksi 100 euron lahjakorttia Ikeaan piristämään pienen lapsen vanhemman arkea. Toisessa halusimme yhdessä ravintola Denniksen kanssa tuoda valoa ja iloa lapsiperheiden pimeneviin ja loskaisiin syysiltoihin. Lahjoitimme yhdelle perheelle pizza- ja leffaillan.
• Syyskuussa lahjoitimme Lastenklinikoiden kummit ry:lle 1500 euroa lasten ja nuorten mielenterveystyöhön.

• 11.10.2016 vietettiin kansainvälistä tyttöjen päivää ja sen kunniaksi lahjoitimme Tyttöjen Talolle 500 euroa. Vaikka on onni syntyä tyttönä Suomeen, on meillä silti vielä paljon tehtävää, jotta saisimme vähennettyä tyttöihin kohdistuvia ennakkoluuloja ja -odotuksia. Toivomme, että lahjoitus mahdollistaa tytöille sen, että he saavat toteuttaa itseään juuri sellaisina kuin ovat!

• Lokakuussa kävimme myös auttamassa yksinhuoltajaisää arjessa ja veimme isän ostoksille. Isä sai valita peruselintarvikkeiden lisäksi käyttötavaraa lapsille, sekä kodintarvikkeita.

• Marraskuussa saimme lahjoituksena 1000 palloa Importante Oy:ltä. Palloja on lahjoitettu marraskuun aikana sekä päiväkoteihin, että erilaisiin harrastusryhmiin. Olemme myös Facebookissa ilmoittaneet, että toimistoltamme voi halutessa tulla noutamaan palloja.

Julkistimme marraskuun lopussa 24 päivää jouluun –kampanjamme, jolla halusimme mahdollistaa niin monen vähävaraisen lapsiperheen joulun kuin mahdollista. Saimme kampanjaan mukaan Valtteri Bottaksen, Teemu Selänteen ja Jarkko Niemisen. Jokainen heistä lahjoitti huutokaupattavaksi omaan uraansa liittyvän tuotteen signeerattuna. Valtteri Bottas lahjoitti maailman nopeimmat Williams-tallin ajokenkänsä, jolla hän teki nopeusennätyksen Mexicon kisassa, Jarkko Nieminen lahjoitti vanhan tennismailansa ja Teemu Selänne replika-pelipaidan. Lisäksi otimme kampanjan kantavaksi teemaksi hyväntekemisen. Teimme 24 päivän aikana erityisen paljon hyvää ja kannustimme seuraajiammekin tekemään hyvää. Kampanjan aikana kävimme muun muassa vanhainkodeissa, ruokajonoissa, päiväkodeissa, ja yksityishenkilöiden luona auttamassa.

24 päivää jouluun – kampanjan aikana Facebook-tykkääjiemme määrä kasvoi huomattavasti. Saimme kampanjan tuotoilla mahdollistettua kahdeksalle lapsiperheelle täyden joulun ruokineen, lahjoineen, kuusineen ja joulupukkeineen. Suuri kiitos kampanjan onnistumisesta kuuluu myös yhteistyökumppaneillemme Importante Oy, Kouvolan Lakritsi, joulupukki Turo, Aaltovoima, Teemu Selänteelle, Valtteri Bottakselle ja Jarkko Niemiselle.

Tiedotustoiminta
Westpro4U ry:n omat nettisivut löytyvät Westpro cc oy:n kotisivujen alta, joita ylläpitää Jenni Kanninen. Yhdistyksen Facebook-profiilia päivitettiin keskimäärin muutaman kerran viikossa ja järjestimme kilpailuita joiden avulla tykkääjämäärämme nousi yli 1000 kappaleeseen. Alexandra Procopé, Reeta Aspola Jenni Kanninen ylläpitivät sivua. Lisäksi ”24 päivää Jouluun” kampanjalle avattiin omat nettisivut ja kampanjan aikana Facebookia päivitettiin päivittäin. Westpro cc Oy:n työntekijöille ja yhteistyökumppaneillemme lähetettiin kaksi kertaa asiakastiedote yhdistyksen toiminnasta.
Talous
Tilinpäätös on esitetty erikseen.