Kalasataman ja Verkkosaaren alueen palvelut

Portuksen sijainti Kalasataman vieressä tarjoaa asukkaille palveluja, elämyksiä ...

Picture of Westpro

Westpro

22 joulukuuta, 2017


Westpro+Verkkosaari palvelut


Kalasatama ja sen kupeessa sijaitseva Verkkosaari ovat fiksuja, yhteisöllisiä ja merellisiä osia kantakaupunkia. Näillä voimakkaasti kehittyvillä alueilla tulee olemaan vuoteen 2040 mennessä noin 25 000 asukasta ja työpaikkoja 10 000 ihmiselle. 

Westpron rakentama, vuosina 2020-2021 valmistuva Portus on Helsingin Verkkosaarenrantaan, osin meren päälle rakennettava arkkitehtoninen mestariteos. Sen oma satama, henkeäsalpaavat merinäköalat ja rantasauna tekevät Portuksesta ainutlaatuisen asuntokohteen. Portuksen sijainti Kalasataman viereisessä Verkkosaaressa tarjoaa sen tuleville asukkaille lukuisia palveluja, elämyksiä ja liikenneyhteyksiä. Tässä jutussa esitellään niistä tärkeimpiä.

KAUPPAKESKUS REDI – LOISTAVAT PALVELUT LÄHELLÄ

Syksyllä 2018 avautuva kauppa- ja elämyskeskus REDI sijaitsee Kalasatamassa Portuksen vieressä. REDI tuo elämykset kauppakeskukseen: mukana on uusia ja yllättäviä vaihtoehtoja vapaa-aikaan, mm vapaapudotussimulaattori, 7D-elokuvat ja kiipeilyhalli. REDI tarjoaa laajan valikoiman supermarketteja, ravintoloita, käyttötavaraa ja erikoiskauppoja sekä palveluita. REDI:n ravintolamaailmassa on tarjolla useita nopeita ja laadukkaita ruokailuvaihtoehtoja. 

KAUPPAKESKUS REDI

  • Avautuu syksyllä 2018
  • Yli 200 liikettä, kahvilaa ja ravintolaa 3–4 kerroksessa
  • Palveluja ja viihdettä 1–2 kerroksessa
  • Maanalaista pysäköintitilaa 2 000 autolle

TEURASTAMON ALUE ­– KAUPUNKI- JA RUOKAKULTTUURIN KEHTO

Teurastamo on Helsingin Kalasataman kupeessa uutta kaupunki- ja ruokakulttuuria kuhiseva entinen teurastuslaitos vuodelta 1933, joka avattiin kaupunkilaisten käyttöön syksyllä 2012. Tällä hetkellä Teurastamolla harjoittaa liiketoimintaa tusina aktiivista toimijaa paikallisradiosta pastatehtaaseen, tislaamosta tapahtumajärjestäjiin ja koulusta kahvipaahtimoon. Nämä toimijat yhdessä muodostavat Teurastamon, johon kuuluu myös kaupunkilaisten vapaassa ympärivuotisessa käytössä oleva oma olohuone ja takapiha: piha ja grilli, pyöränkorjauspiste, säkkiviljelyalue sekä vuokrattava sauna. Teurastamon pihalla järjestetään myös monenlaisia ilmaistapahtumia.

TEURASTAMON RAVINTOLOITA

KALASATAMAN JA VERKKOSAAREN JULKISET PALVELUT

Alueen julkiset palvelut kehittyvät voimakkaasti. Puistot, muut virkistysalueet sekä lukuisat ympäristötaidetapahtumat tuovat alueelle kuhinaa ja eloa. Julkisia palveluja on paljon ja lisää on tulossa. Lisää alueesta ja sen tulevaisuudesta voit katsoa Uutta Helsinkiä -sivustolta. Tässä muutamia tärkeitä palveluita listana. 

KALASATAMAN MONIPUOLISET LIIKENNEYHTEYDET

Entistäkin kattavampi metroyhteys, kehittyvät bussi- ja raitiotielinjat sekä polkupyörien Baanaverkon rakentuminen tarjoavat alueen asukkaille loistavat liikenneyhteydet nyt ja tulevaisuudessa. Vuonna 2026 avautuvien Kruunusiltojen raitiolinjat tuovat suoran yhteyden Laajasaloon myös pyöräilijöille. Kalasataman metroasemalla on myös liityntäpyöräparkki polkupyörille.

TÄRKEIMMÄT METROYHTEYDET

6 min Rautatieasemalle • 8 min Itäkeskukseen • 20 min Tapiolaan

KORKEASAARI 

Vain puolentoista kilometrin päässä Kalasatamasta ja Verkkosaarenrannan Portuksesta sijaitsee Korkeasaari, joka kuuluu Helsingin suosituimpiin nähtävyyksiin. Vuonna 1889 perustettu eläintarha on yksi maailman vanhimmista. Eläinlajeja Korkeasaaressa on noin 150 ja kasvilajeja yli tuhat. Korkeasaareen pääsee kätevästi kävellenkin Isoisänsiltaa pitkin Mustikkamaan kautta.

TUTUSTU PORTUKSEN KOTEIHIN!