MITÄ JOS RAKENTAISIT TAVALLISEN SIJAAN JOTAIN AINUTLAATUISTA?

Westpro syntyi vuonna 1999.

Kaksi maalta pääkaupunkiin muuttanutta nuorta, noin kolmekymppistä yrittäjää, rakensi korkealuokkaisia pientaloja Espoon ja Helsingin ranta-alueille.

Ensimmäinen kohde, Asunto Oy Lohenevä 4, valmistui Espoon Haukilahteen vuonna 2001.
Yhtiö koostui neljästä korkeatasoisesta erillistalosta, joissa kaikissa oli tilavat pohjaratkaisut, laadukkaat materiaalit ja kahden auton autotallit kauko-ohjattavilla ovilla. 

Tämän jälkeen lisää uusia kohteita rakennettiin Espoon parhaille arvoalueille. Westpro keskittyi yksilöityyn laaturakentamiseen sekä pieniin ja uniikkeihin asunto-osakeyhtiökokonaisuuksiin, kunnes kaikki muuttui vuonna 2004 Ultivistan tullessa mukaan omistajaksi mahdollistaen Westpron kehityksen ja myös suurempien asuntokokonaisuuksien rakentamisen – laadusta tinkimättä.
Tästä alkoivat Westpron kasvun vuodet. 

Liikevaihdon kasvaessa Westprolle tarjoutui mahdollisuus osallistua Espoon kaupungin kaavakehitykseen. Yhtiön historian toisella vuosikymmenellä syntyi upeita kohteita, kuten Koukkuniemenranta, NAVI-kortteli, Tapiolan Aino ja Sampo, Omenapiha, Altus, Munkkiniemenranta 47, Casa Ora ja Origo.
Vuonna 2013 perustettiin Westpron oma hyväntekeväisyysyhdistys Westpro4U. Samainen vuosi oli myös koko yhtiön historian suurin käännekohta, kun Westpro siirtyi kokonaan Ultivista-konsernin omistukseen. Vahva omistaja mahdollisti jättihanke Portukseen lähtemisen.

Westpro tänään

Vaikka Westpro on kasvanut pienestä, kahden kaveruksen unelmasta noin 63 miljoonan euron liikevaihdon keskisuureksi rakennusyhtiöksi sen alkuperäinen ideologia korkeatasoisesta asuntotuotannosta on säilynyt ennallaan. Tähän päivään mennessä Westpro-koteja on rakennettu jo yli 700 kappaletta.

Asunnoissamme yhdistyvät  esteettinen ja toimiva arkkitehtuuri, asukaslähtöiset pohjaratkaisut, huolella valitut materiaalit, toimiva talotekniikka ja erinomainen toteutus. Arvostamme asiakkaitamme ja haluamme nostaa entisestään asiakkaidemme kotona viihtymisen tasoa. Westpro-kodit ovat yksilöllistä käsityötä, ja jokainen koti on ainutlaatuinen.

Haluamme vaalia myös tulevaisuudessa alkuperäistä, jo 20 vuotta sitten luotua arvomaailmaamme. Asuntojen määrän kasvaessa emme aio laskea standardejamme suunnittelun, rakentamisen ja huolellisen työnjäljen saralla, sillä meille on edelleen tärkeä erottua omaleimaisella tuotannollamme.

Brändimme vahvistuu koko ajan. Historiamme tukee vahvasti tulevaisuuttamme.
Olemme ylpeitä siitä, mitä olemme tehneet ja mitä tulemme tekemään.

Westpro-aikajana

LUE LISÄÄ

sarvvik-2-web-1

Westpro - 20-vuotias laatukotien rakentaja osa 4

Westpron tulevaisuus näyttää valoisalta ja jos mahdollista, vieläkin loistokkaammalta kuin ensimmäiset 20 vuotta. Lue lisää artikkelisarjan neljännestä osasta!

Lue lisää

Night_meltemi-web-1

Westpro - 20-vuotias laatukotien rakentaja osa 3

Ensimmäisen vuosikymmenen idealistisesta kulttuurista modernin ajan realismiin, sekä isompiin kohteisiin. Lue artikkelisarjan kolmas osa!

Lue lisää

veneenveistajanranta-1-1

Westpro - 20-vuotias laatukotien rakentaja osa 2

Mihin Westpro rakensi ensimmäisen kohteensa? Millaisia olivat ensimmäiset Westpron rakentamat talot? Minkä asunto-osakeyhtiön ensiesittelyssä kävi yli 150 henkilöä? Lue vastaukset näihin kysymyksiin Westpron artikkelisarjan toisesta osasta!

Lue lisää

Westpro-Juhlakirja-1

Westpro - 20-vuotias laatukotien rakentaja osa 1

Mistä kaikki alkoi? Miten Westprosta tuli rakentaja, joka se tänä päivänä on? Neliosaisessa "Westpro 20 v." -artikkelisarjassa kerromme Westpron tarinan laatukotien rakentajana

LUE lisää

juhlakirja2-web-1

Westpro 20v. juhlakirja

Juhlavuoden kunniaksi koostimme Westpron 20-vuotisen historian yhdeksi kirjaksi. 

LUE kirjaa

DSC09837-1-1-1

Paljon onnea Westpro!

Westpron 20-vuotisjuhlia vietettiin 14.6.2019 Helsingin Kulosaaren Casinolla.

LUE lisää