Mitä jos rakentaisit tavallisen sijaan jotain ainutlaatuista?

Kahdella kaveruksella oli unelma: mitä jos rakentaisi tavallisen sijaan jotain ainutlaatuista, jotain mistä ihmiset haaveilevat? Visio tiivistyi viiteen avainsanaan: moderniin arkkitehtuuriin, yksilöllisyyteen. korkeatasoisiin materiaaleihin, käsityöosaamiseen ja parhaisiin sijainteihin.
Vuonna 1999 syntyi rakennusliike Westpro.

Ensimmäinen kohde nousi Espoon Haukilahteen kaksi vuotta myöhemmin. Neljän erillistalon yhtiö tarjosi asukkailleen tilavat pohjaratkaisut, ylelliset materiaalit ja mm. kahden auton autotallit. Asunnot myytiin nopeasti, visio oli toteutunut.

Tämän jälkeen lisää uusia kohteita rakennettiin Espoon parhaille arvoalueille. Westpro keskittyi yksilöityyn laaturakentamiseen sekä pieniin ja uniikkeihin asunto-osakeyhtiökokonaisuuksiin, kunnes kaikki muuttui vuonna 2004: Ultivista-konserni kiinnostui menestyvästä, massatuotannon sijasta yksilöityyn laatuun panostavasta yrityksestä ja liittyi osakkaaksi. Ultivistan avulla Westpro pystyi osallistumaan suurempien tonttien ostokilpailuihin ja aiempaa suurempien asuntokokonaisuuksien rakentamiseen.

Yhtiön historian toisella vuosikymmenellä syntyi upeita kohteita, kuten Koukkuniemenranta, NAVI-kortteli, Tapiolan Aino ja Sampo, Omenapiha, Altus, Munkkiniemenranta 47, Casa Ora ja Origo.
Vuonna 2013 oli koko yhtiön historian suurin käännekohta, kun Westpro siirtyi kokonaan Ultivista-konsernin omistukseen. Vahva omistaja mahdollisti jättihanke Portukseen lähtemisen.

Westpro arvoasunnot Espoo ja Helsinki

Westpro tänään

Vaikka Westpro on kasvanut pienestä, kahden kaveruksen unelmasta noin 63 miljoonan euron liikevaihdon keskisuureksi rakennusyhtiöksi sen alkuperäinen ideologia korkeatasoisesta asuntotuotannosta on yhä säilynyt ennallaan. Tähän päivään mennessä Westpro-koteja on rakennettu jo yli 700 kappaletta.

Asunnoissamme yhdistyvät  esteettinen ja toimiva arkkitehtuuri, asukaslähtöiset pohjaratkaisut, huolella valitut materiaalit, toimiva talotekniikka ja erinomainen toteutus. Arvostamme asiakkaitamme ja haluamme nostaa entisestään asiakkaidemme kotona viihtymisen tasoa.
Westpro-kodit ovat yksilöllistä käsityötä, ja jokainen koti on ainutlaatuinen.

Haluamme vaalia myös tulevaisuudessa alkuperäistä, jo 20 vuotta sitten luotua arvomaailmaamme.  Emme aio laskea standardejamme suunnittelun, rakentamisen ja huolellisen työnjäljen saralla, sillä meille on edelleen tärkeä erottua omaleimaisella tuotannollamme.

Brändimme vahvistuu koko ajan. Historiamme tukee vahvasti tulevaisuuttamme.
Olemme ylpeitä siitä, mitä olemme tehneet ja mitä tulemme tekemään.

Westpro-aikajana

LUE LISÄÄ

sarvvik-2-web-1

Westpro - 20-vuotias laatukotien rakentaja osa 4

Westpron tulevaisuus näyttää valoisalta ja jos mahdollista, vieläkin loistokkaammalta kuin ensimmäiset 20 vuotta. Lue lisää artikkelisarjan neljännestä osasta!

Lue lisää

Night_meltemi-web-1

Westpro - 20-vuotias laatukotien rakentaja osa 3

Ensimmäisen vuosikymmenen idealistisesta kulttuurista modernin ajan realismiin, sekä isompiin kohteisiin. Lue artikkelisarjan kolmas osa!

Lue lisää

veneenveistajanranta-1-1

Westpro - 20-vuotias laatukotien rakentaja osa 2

Mihin Westpro rakensi ensimmäisen kohteensa? Millaisia olivat ensimmäiset Westpron rakentamat talot? Minkä asunto-osakeyhtiön ensiesittelyssä kävi yli 150 henkilöä? Lue vastaukset näihin kysymyksiin Westpron artikkelisarjan toisesta osasta!

Lue lisää

Westpro-Juhlakirja-1

Westpro - 20-vuotias laatukotien rakentaja osa 1

Mistä kaikki alkoi? Miten Westprosta tuli rakentaja, joka se tänä päivänä on? Neliosaisessa "Westpro 20 v." -artikkelisarjassa kerromme Westpron tarinan laatukotien rakentajana

LUE lisää

juhlakirja2-web-1

Westpro 20v. juhlakirja

Juhlavuoden kunniaksi koostimme Westpron 20-vuotisen historian yhdeksi kirjaksi. 

LUE kirjaa

DSC09837-1-1-1

Paljon onnea Westpro!

Westpron 20-vuotisjuhlia vietettiin 14.6.2019 Helsingin Kulosaaren Casinolla.

LUE lisää