Koti onnellisuuden ja hyvinvoinnin lähteenä - Osa 1

Ihminen on tavoitellut onnellisuutta koko tunnetun historiamme ajan. Onnellisuud...

Picture of Westpro

Westpro

22 joulukuuta, 2017


koti_onnelisuudenlahteena1_headerIhminen on tavoitellut onnellisuutta koko tunnetun historiamme ajan. Jokaisella ajattelijalla on ollut oma vastaus Sokrateen esittämään kysymykseen "Miten meidän tulisi elää?" Onnellisuuskirjailija Daniel Haybron on kutsunut onnellisuutta "rikkaimmaksi, monimutkaisimmaksi, sumeimmaksi, läpinäkymättömäksi, valuvaisimmaksi ja hämärimmäksi ilmiöksi, jonka ihmiskunta tuntee.” Onneksi kiinalaisilla on aiheeseen mutkattomampi sananlasku:

Jos haluat olla onnellinen päivän, ota humala. Jos kolme päivää, mene naimisiin. Jos haluat olla ikuisesti onnellinen, ryhdy puutarhuriksi.

SOSIAALISUUS LIITTYY ONNELLISUUTEEN – AINAKIN ULKOMAILLA

Kansainvälisissä tutkimuksissa erittäin onnellisista ihmisistä nousi esiin yksi elämäntapaan liittyvä yhdistävä tekijä: he olivat muihin verrattuna hyvin sosiaalisia ja viettivät enemmän aikaa toisten ihmisten seurassa. Onnellisia ihmisiä leimasivat nämä yhteiset piirteet:

  • He käyttävät paljon aikaa perheen ja ystävien kanssa.
  • He osaavat ilmaista kiitollisuutta kaikesta, mitä heillä on.
  • He ovat usein ensimmäisinä auttamassa työtovereita ja ohikulkijoita.
  • He ovat optimistisia tulevaisuuden suhteen.
  • He osaavat nauttia elämän nautinnoista ja elää nykyhetkessä.
  • Liikunta on heille viikoittainen tai jopa päivittäinen tapa.
  • He ovat syvästi sitoutuneita elinikäisiin päämääriin.
  • Heillä on selviytymiskykyä elämässä eteen tulevien haasteiden, kuten stressin, kriisien ja tragedioiden edessä.
     

OMA KOTI ON SOSIAALISUUDEN KESKIÖSSÄ

Oma koti ja sen sijainti ovatkin keskeinen tekijä monissa edellä mainituissa kohdissa. Se on paikka viettää aikaa perheen kanssa, paikka nauttia hetkestä ja elämästä. Myös liikunta ja ulkoilumahdollisuudet sekä luonnon elementtien läheisyys liittyvät kaikki siihen, missä koti on ja millainen se on. Mutta mikä tekee meidät suomalaiset onnelliseksi? Siitä jatkamme pohdintaa sarjan toisessa osassa lähiaikoina. Voit myös kertoa kommenttikenttään oman näkemyksesi kodin merkityksesi onnellisuuteesi.


 
Tiesitkö, että Westpro rakentaa pääkaupunkiseudulla koteja, joissa on kiinnitetty erityistä huomiota laadukkaisiin materiaaleihin ja viihtyvyyteen? Niissä on mukava kotoilla!

TUTUSTU WESTPRON KOHTEISIIN!