Patarouva: Itsenäisyyspäivän illallinen

On aika hiljentyä Itsenäisyyspäivän viettoon. Linnanjuhlien lisäksi hieman parem...

Picture of Patarouva

Patarouva

5 joulukuuta, 2018


patarouva-logoRuoanlaittoon intohimoisesti suhtautuvan Patarouvan keittiössä kokataan herkullista kotiruokaa sesongin parhaista raaka-aineista. Monipuolisista resepteistä löytyy niin inspiroivaa fuusioruokaa, suomalaisia ruokaperinteitä kunnioittavia kotiruokaklassikoita kuin juhlavia, useamman ruokalajin illallisia jaettavaksi yhdessä ystävien kesken.

Tervetuloa Patarouvan ruokapöytään!

patarouva-ankka

 

Itsenäisyyspäivän illallinen

On aika hiljentyä Itsenäisyyspäivän viettoon. Linnanjuhlien lisäksi hieman parempi ruoka kuuluu monen Itsenäisyyspäivän juhlaan, niin myös Patarouvan. Tänä vuonna Patarouvan juhlapöydässä on tarjolla:

Ankanrintaa ja paahdettuja punajuuria

AINEKSET

  • Ankanrintafileitä, yhdestä rintafileestä riittää ainakin kahdelle
  • Punajuuria 2-3 kpl / hlö. HUOM punajuuria kannattaa varata hieman enemmän, kuin mitä arvioit ruokailussa menevän. Ne säilyvät hyvin esim. seuraavaan päivään ja maistuvat salaatissa mm. saksanpähkinöiden ja vuohenjuuston kanssa hyvältä.
  • Sipuli, 1 kpl / 2:lle hlölle
  • Oliiviöljyä
  • Suolaa ja pippuria
  • Tuoretta timjamia
  • Vuohenjuustoa

TYÖVAIHEET

Ota ankanrintafileet huoneenlämpöön mielellään noin tunti ennen valmistamista.

PUNAJUURET

  1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen
  2. Kuori punajuuri ja pilko lohkoiksi. Aseta punajuuret leivinpaperin päälle uunipellille.
  3. Mausta punajuuret oliiviöljyllä, suolalla ja timjamilla.
  4. Kypsennä uunissa noin 30 minuuttia.

MicrosoftTeams-image (1)

ANKANRINTAFILE

Laske uunin lämpötila 180 asteeseen. Laita tyhjä uunivuoka uuniin valmiiksi lämpenemään.

  1. Kuivaa rintafileiden pinta talouspaperilla ja tee fileen rasvapuolelle terävällä veitsellä ristiviillot.
  2. Aseta ankka rasvapuoli alaspäin kylmälle paistinpannulle. Anna pannun kuumentua rauhassa aivan kuumaksi.
  3. Anna rintafileen rasvan sulaa ja valele sillä ankkaa välillä. Paista filettä rasvapuolella noin 5 minuuttia, kunnes paistopinta on rapea ja ruskistunut kauniisti.
  4. Käännä fileet ja paista ankkaa vielä toiselta puolelta n. 1 min ajan. Älä heitä paistorasvaa pois. Siirrä fileet uunissa lämmitettyyn uunivuokaan ja kypsennä fileet loppuun uunissa noin 5-6 minuutin ajan. Parhaaseen tulokseen pääsee käyttämällä lihalämpömittaria: ota ankat uunista kun sisälämpötila on 53 astetta. Ankanliha on parhaimmillaan kun se on sisältä roseeta. Halutessasi voit kypsentää fileet loppuunasti myös pannussa. Paista ankkaa tällöin lihapuolelta n. 5 minuuttia.
  5. Mausta fileet suolalla ja pippurilla. Kääri ne folioon ja anna vetäytyä 15 minuuttia.
  6. Ennen tarjolle asettamista leikkaa ankka siisteiksi viipaleiksi.

 

SIPULIT

  1. Kuori ja leikkaa sipuli puoliksi.
  2. Paista sipuleita ankan rasvassa pannulla

 

Asettele punajuuret, ankka ja sipulit esille esimerkiksi yhdelle isolle tarjoiluastialle. Ripottele päälle vuohenjuustoa. Nauti!

patarouva1


 

Tiesitkö, että Westpro rakentaa korkealuokkaisia uudisasuntoja pääkaupunkiseudun parhaille paikoille?
Kauniit yksityiskohdat, laadukkaat materiaalit ja kodinkoneet, tilaa ja valoa - Tätä kaikkea on Westpro-koti.

TUTUSTU WESTPRO-KOTEIHIN!