KOUKKUNIEMI

Merellinen ja luonnonkaunis Koukkuniemi tarjoaa ympäri vuoden asukkailleen ja vierailijoille upeat puitteet. Rantaraitti, pienvenesatamat sekä viihtyisät rantakahvilat sijaitsevat vain kivenheiton päässä. Voit lähteä päiväksi veneretkelle läheiseen saaristoon tai laittaa juoksukengät jalkaan ja nauttia lenkilläsi upeista rantamaisemista. Talvella kannattaa pakata laukkuun kuumaa juomaa ja lähteä hiihtoladuille tai vaikka kävelylle meren jäälle. Luonnonrauhasta huolimatta Koukkuniemi sijaitsee lähellä palveluita. Kauppakeskus Iso Omena runsaine kauppoineen, ravintoloineen ja arjen kunnallispalveluineen sijaitsee vain muutaman minuutin ajomatkan päässä.

Kapelli_julkisivu.jpg

RANTARAITTI JA SAARISTO

Espoon rantaraitti mahdolistaa liikkumisen ja virkistäytymisen merellisessä ympäristössä ympäri vuoden. Neljäkymmentä kilometriä pitkän Rantaraitin varrella on lähes sata kiinnostavaa kohdetta, jotka kertovat Espoon luonnosta, kulttuurihistoriasta ja rakennuskannasta sekä jo unohtuneita anekdootteja menneestä rannikkoelämästä. Myös Espoon upeaan saaristoon pääsee saaristoveneillä helposti lyhyen matkan päässä sijaitsevasta Nokkalan satamasta. Soutelemaan pääsee helposti vuokrattavilla kaupunkisoutuveneillä.

Espoo Line järjestää lounas- ja illallisristeilyjä Nokkalan satamasta Espoon saaristoon kolmesti viikossa.

Kapelli_julkisivu.jpg

VIIHTYISÄT RANTAKAHVILAT

Upeat rantakahvilat edustavat Koukkuniemeä parhaimmillaan. Aivan NAVI_korttelin edessä sijaitsee idyllinen Café Merenneito ja rannan toisessa päässä sijaitsee Nokkalan Majakka, jonka upealla kattoterassilla kesäpäivän vietto on oikeaa arjen luksusta. Kaunista rantaraittia pitkin pääsee kävellen Haukilahteen, josta löytyvät Haukilahden Ranta Cafe & Bar, Haukilahdenpaviljonki ja Cafe Mellsten.

LADATTAVAT AINEISTOT

Tästä voit ladata lisätietoja kohteesta sekä alueesta. Tiedostot ovat PDF-muodossa.