Portuksessa hyödynnetään kotimaista mittausteknologiaa

Kansainvälisestikin ainutlaatuisen, osittain meren päälle rakennettavan Portukse...

Picture of Westpro

Westpro

6 maaliskuuta, 2019

Kansainvälisestikin ainutlaatuisen, osittain meren päälle rakennettavan asuinkerrostalokortteli Portuksen pohjarakentaminen toteutetaan erityistä huolellisuutta noudattaen. Lue miten Helsingin Verkkosaarenrannassa rakenteilla olevan kohteen vesitiiveys ja perustustöiden turvallisuus on varmistettu.

Westpro+Portus_esitteetAnturijärjestelmät varmistavat työteknisen ja kosteusteknisen turvallisuuden

Upea kerrostalokortteli Portus rakennetaan osittain meren päälle aivan Helsingin keskustan tuntumaan. Suurhankkeen ensimmäinen vaihe valmistuu kesällä 2020. Mittava rakennushanke on monilta osin ainutlaatuinen kokonaisuus.Katso mitä Westpron Mikko Kivinen kertoo Portuksesta.


Pohjarakentamisessa on käytetty tavanomaisesta poikkeavia ratkaisuja. Talon edustan merialueelta on ensin vesitiiviin patoseinän avulla rajattu tulevan rakennuksen muotoinen osuus, jonka jälkeen merivesi on pumpattu pois seinän sisäpuoliselta alueelta. Näin perustustyöt on voitu toteuttaa kuivalla maalla työskennellen. Merenpinnan tason alle jäävät rakennusvaipan osat ovat kokonaan vesitiiviitä.

Automaattinen seuranta varmistaa pohjarakenteiden turvallisuuden

Portuksen perustustyöt on suunniteltu ja toteutettu huolella. Maaperän ja työnaikaisten tukirakenteiden stabiliteetin valvonta ja siirtymien seuranta hoidetaan automaattisten inklinometrien avulla. Näin rakenteissa ja maaperässä mahdollisesti tapahtuvista muutoksista saadaan aina ajantasaista tietoa sekä tarvittaessa korjaaviin toimenpiteisiin voidaan ryhtyä ajoissa.

Lisäksi Portukseen tullaan asentamaan betonirakenteisiin upotettava kosteusanturijärjestelmä, jonka avulla voidaan rakentamisaikana varmistaa, että rakenteet ovat kuivia. Järjestelmän anturit jäävät käyttöön myös asumisajaksi. Laajempi artikkeli aiheesta julkaistu alunperin FinMeasin blogissa.


Tutustu tarkemmin Portuksen teknisiin ratkaisuihin.

 

Portus2_wallpaper_fixPortukseen rakentuu yhteensä 206 asuntoa ja kerroksia on korkeimmillaan 14.
Kohteen pääsuunnittelijana on toiminut Arkkitehtiryhmä A6 Oy.

TUTUSTU PORTUKSEN KOTEIHIN!

Lisää aiheesta:

Näkymiä Verkkosaarenrannasta
Portus – Tekniset suunnitteluratkaisut: Osa 1
Portus – Tekniset suunnitteluratkaisut: Osa 2