Asuinalueena Espoon Haukilahti

Millainen alue Haukilahti on asua? Kasasimme blogiin Haukilahden parhaat aluetär...

Picture of Westpro

Westpro

17 joulukuuta, 2018

Haukilahti5Haukilahti tarjoaa merellistä luonnonrauhaa niille, jotka haluavat pitää palvelut lähellä.

Haukilahti on Etelä-Espoossa sijaitseva seesteinen alue, jonka merelliset maisemat tekevät
vaikutuksen jokaiseen alueella liikkuvaan henkilöön. Huomio Haukilahdessa kiinnittyy upeiden
lenkkeilymaisemien lisäksi siisteihin katuihin, huoliteltuun rantaviivaan sekä rauhalliseen elämään,
jossa nautitaan luonnosta, palveluista sekä useista vapaa-ajan harrastusmahdollisuuksista.

Esimerkiksi lenkkeilijöille, kävelijöille sekä pyöräilijöille Haukilahti tarjoaa koko rantaviivan
matkan kulkevan reitin, Rantaraitin, jossa jokainen liikkuja voi nauttia Itämeren puhaltavasta
tuulesta, tyylikkäistä kalliorannoista sekä kodikkaista rantakahviloista. Siistit ulkoilureitit sopivat
kaikenikäisille ja ovat valaistuja ympäri vuoden. Reitin varrella on myös kymmeniä kiinnostavia
kohteita, jotka kertovat Espoon luonnosta, kulttuurista sekä historiasta.

Haukilahti2Tunnelmallinen rantareitti kulkeutuu Haukilahden sataman vierestä, mistä löytyvät ravintolat sekä kotoisat kahvilat auttavat nauttimaan merellisistä tunnelmista maukkaan purtavan ja herkullisen juoman parissa. Satama-alue tarjoaa myös venepaikat sekä mahdollisuuden lähteä tutustumaan Espoon lähisaaristoihin rentouttavilla saaristovenematkoilla. Kaupunki kuljettaa näille saarille muun muassa polttopuut sekä hoitaa jätehuollon, joten niissä retkeily on hyvin vaivatonta.

Kesänautiskelijat taas voivat pulahtaa viilentävään meriveteen sekä nauttia auringosta puhtaalla Haukilahden hiekkarannalla, joka on aivan sataman vieressä.

Haukilahti6Yksi Haukilahden erikoisuuksista on Näköalaravintola Haikaranpesä, joka on rakennettu vanhaan vesitorniin. Jylhä rakennus tarjoaa hulppean miljöön lounastamiseen sekä useita juhla- ja kokoustiloja yritysten- ja siviilielämän tarpeisiin. Ruokailun ohella Haikaranpesästä voi katsella ikkunasta avautuvia suomalaisia metsä- ja merimaisemia, sillä ravintola on peräti 40 metrin korkeudessa.

Liikkuminen ympäri pääkaupunkiseudun on Haukilahdesta helppoa. Siitä pitävät huolen toimiva linja-autoliikenne, läheinen metroverkosto sekä kesäaikaan vene- ja kaupunkipyörämahdollisuudet. Omalla autolla liikkuminen on erinomaisen helppoa ja sulavaa, sillä Haukilahdessa ruuhkia ei juuri näe.

Haukilahti_1Vaikkakin Haukilahden persoonallisuus perustuu sen luontoon ja rauhallisuuteen, on se silti lähellä suuria palveluratkaisuja. Kauppakeskukset Iso Omena ja Niitty ovat sopivan kävely- ja ajomatkan päässä sekä niiden eteen on mahdollista liikkua myös julkisen liikenteen avulla. Kauppakeskuksista löytyvät kymmenet erilaiset palvelut jokaiseen elämän tarpeeseen. Haukilahti on erikoinen osa suomalaista kaupunkimaisemaa, jossa meri, luonto ja siisteys ovat korkeassa arvossa. Vaikkakin se sijaitsee mahtavalla paikalla pääkaupunkiseudun ytimessä, saa Haukilahdessa nauttia omasta rauhasta sekä kiireettömästä elämäntyylistä.

Haukilahden aluetärpit:

Rantaraitti
Rantaa pitkin kulkeva siisti ulkoilureitti, jossa ulkoilija saa nauttia kalliorannoista, pienistä metsäalueista sekä virkistävästä merituulesta sinertävissä merimaisemissa.

Haukilahden satama
Puhdas satama-alue, joka on varustettu venepaikoilla, usealla tyylikkäällä ravintolalla sekä kotoisalla rantakahvilalla. Satamasta on myös mahdollista tehdä päiväretkiä Espoon lähisaaristoon saaristovenepalveluilla. Alueen vieressä on myös kokoperheelle suunnattu Haukilahden ranta, jossa voi nauttia merinäköalasta, raikkaasta merivedestä sekä mukavasta ajanvietosta.

Näköalaravintola Haikaranpesä
Tyylikäs ja persoonallinen näköalaravintola, joka nousee noin 40 metrin korkeuteen. Vanhaan vesitorniin rakennettu paikka tarjoaa laadukasta ruokaa, monipuolisen juomavalikoiman sekä kauniita juhla- ja kokoustiloja.

Kauppakeskukset
Haukilahden lähellä sijaitsevat kauppakeskukset Iso Omena sekä Niitty tarjoavat tarvittavat palvelut sopivan kävely- ja ajomatkan päässä.

Kokkovuoren puistoalue
Mukava ja puhdas pienmetsäalue aivan Haukilahden ytimessä. Puistosta löydät hyväkuntoiset kävely- ja juoksutiet sekä useita pienliikuntamahdollisuuksia lihaskunnon ylläpitämiseen.Origo_B_INT_B33_SuperHigh
Onko oma koti etsinnässä? Upeat Origon kodit sijaitsevat Haukilahdessa, aivan palveluiden vieressä.

TUTUSTU ORIGON KOTEIHIN!

Lisää aiheesta:

Haukilahden Origo on valmistunut
Origossa asuminen on helppoa ja joustavaa
Sisusta viherkasveilla - Täydennä kotisi tunnelmaa kasveilla ja ruukuilla