Asuinalueena Espoon Soukanniemi

Kasasimme alle Soukanniemen parhaat aluetärpit. Lue lisää!

Picture of Westpro

Westpro

8 lokakuuta, 2019

Huvilamainen Soukanniemi tarjoaa luonnonrauhaa ja saariston tunnelmaa niille, jotka haluavat ympärilleen tilaa sekä rauhaa elämiseen


Soukanniemi kuuluu Espoon vanhimpiin asuinalueisiin, ja on erityisesti perheiden sekä rauhaa ja luontoa arvostavien asuinalue. Väljästi rakennettu asuinalue kehittyi 1800- ja 1900-luvun vaihteessa höyrylaivareittien varrelle, kesähuvila-asutuksen myötä. Huvilamaisten talojen ympäröivä, merellinen ja pientalovaltainen asuinalue tarjoaa upeita maisemia, luontopolkuja sekä marjametsiä asukkailleen, aivan Suvisaariston vieressä.

Soukanniemi sijaitsee Länsiväylän kupeessa, ja matkaa Helsingin keskustaan on noin 19 km. Rauhallisella ja vähäliikenteisellä alueella on turvallista, eikä alueella ruuhkista ole tietoakaan. Bussiyhteydet Soukanniemestä vievät Matinkylän (Iso Omenan) metroasemalle, josta kulku metrolla on helppoa ja nopeaa. Soukan oma metroasema rakentuu noin 2 kilometrin päähän Soukanniemestä. Metroaseman on tarkoitus olla valmis vuoden 2023 aikana (projektiuutiset 06/15/2018).

Ulkoiluun, lenkkeilyyn ja pyöräilyyn Soukanniemi tarjoaa upeat puitteet. Kauniit merelliset maisemat tarjoava Espoon 40 kilometrin pituinen Rantaraitti menee myös Soukanniemen läpi. Ainutlaatuinen reitti kulkeutuu läpi meren rantojen sekä luonnonsuojelualuiden, joiden lisäksi se puikkelehtii myös modernissa kaupunkiympäristössä. Rantaraitin varrella aukeavat maisemat ovat vaikuttavia. Soukanniemen lähistöllä Rantaraitin varrella sijaitsee mm. useita, toinen toistaan upeampia huviloita ja kartanoita, Hanikan uimaranta, Kasavuoren näköalakalliot ja Hanikan luontopolku. luontopolku-web2Soukanniemen Villa Velvetin ”takapihalta” kulkeva Hanikan luontopolku vie luonnosta nauttivan pitkospuilta pitkin soiden yli, metsien läpi ja korkealle kallionlaelle ihailemaan Espoon silhuettia. Pitkospuiden ja luontopolun varrella on kauniita levähdyspaikkoja sekä mm. Kaitalahden lintutorni, jonne voi kiivetä katsomaan lintuja tai vain ihastelemaan maisemia. Soukanniemi onkin ulkoilijan unelma. 

Palveluita Soukanniemen lähialueelta löytyy useita. Lähimmät päiväkodit sekä koulut löytyvät noin kilometrin-kahden päästä Soukan puolelta. Lähin päivittäistavarakauppa löytyy noin kilometrin päästä Suvisaariston puolelta, Svinön saaristokaupan yhteydestä. Saaristokaupan yhteydessä toimii myös lounaskahvila. Kattavat Ison Omenan ostoskeskuksen palvelut löytyvät 7,7 kilometrin päästä.    

Soukanniemen aluetärpit:

Hanikan luontopolku + kuntorata
Hanikan luontopolku sekä kuntorata ovat ihanteellisia monipuoliseen kuntoiluun kuten retkeilyyn, lenkkeilyyn sekä myös sienestykseen ja marjastukseen. Hanikan luontopolku on noin 5 kilometrin pituinen viitoitettu reitti, jossa kulkija saa nauttia monimuotoisesta, vaihtelevasta luonnosta, korkeuseroista kulkien vaihtelevissa maastoissa pitkospuilla, metsillä ja kalliossa. Reitin varrella monia levähdyspaikkoja. luontopolku-hanikka-webHanikan luonto polku on viitoitettu sekä merkitty keltaisin merkein. hanikka-alue-web Luontopolun ja kuntoradan ympäristö on ihanteellinen marjastukseen.

Hanikan uimaranta
Hanikan uimaranta on viihtyisä rant. Rannalla on myös suuri laituri, josta voi helposti pulahtaa uimaan. Uimarannan vierestä kulkee Suinonsalmi, joka erottaa Soukanniemen mantereen Suvisaaristosta. Hanikan uimaranta löytyy osoitteesta Suvisaarentie 9, Espoo.
hanikka-uimaranta

hanikka-uimaranta-laituriHanikan uimaranta tarjoaa kauniit saaristomaisemat. Laiturilla on myös uimaportaat, jonka kautta on helppo pulahtaa uimaan.

Kasavuoren näköalakalliot
Yksi hienoimmista Espoon näköalaoloista löytyy Soukasta, aivan Soukanniemen vierestä. Hieman syrjässä ja piilossa olevat Kasavuoren näköalakalliot ovat pienen etsimisen arvoisia. Kallioinen mäntymetsä johdattaa toisinaan helppokulkuisen ja kallioisen maaston läpi.  Opasteita näköalakallioille ei ole (tai emme ainakaan huomanneet), joten hieman vaatii suuntavaistoa ja suunnitustaitoja päästääkseen ihailemaan maisemia. Näkäalat Kasavuorelta ovat henkeäsalpaavia, eikä maisemia sanota turhaan Espoon kauneimmiksi. 44:n metrin korkeudesta maisemat Espoon saaristoon ovat upeat. Kasavuoren näkäalakalliot löytyvät osoitteesta Soukan rantatie 34, 02360 Espoo.kasavuoretSaaristomaisemat etelän suuntaan. kasavuoret-webMaisema lännen suuntaan.

Svinön Saaristokauppa 
Svinön saaristokauppa on tunnelmallinen kauppa Suvisaaristossa, joka toimii päivittäistavarakaupan lisäksi myös kahvilana sekä lounasravintolana.  Putiikki löytyy osoitteesta Suvisaarentie 23, Espoo ja on alle 2 kilometrin päässä Villa Velvetin kodeista. Svinön Saaristokauppa tarjoaa pitopalvelua. Svinön Saaristokauppa löytyy osoitteesta Suvisaarentie 23, 02380 Espoo.saaristokauppa-web

saaristokauppa-web2Kaupan valikoimasta löytyy päivittäistuotteita sekä valikoituja erikoistuotteita.
saaristokauppa-2-1 Saaristossa kun ollaan, on ainut oikea herkku on tuore kala. Herkullinen kalatiski löytyy Svinön Saaristokaupasta.

Klobbenin uimaranta & venesatama
Klobbenin suuri venesatama sijaitsee Soukanlahdentien päässä. Satama on varustettu noin 300:lla venepaikalla. Klobbenin mäen laella sijaitseva punainen rakennus on  Soukan venekerhon paviljonki, joka toimii vuokrattavana juhla- ja kokoustilana. Klobbenin viihtyisältä uimarannalta löytyy myös kesäterassi. Klobbenin venesatama ja uimaranta löytyvät osoitteesta Soukanlahdentie 15, 02360 Espoo.
klobben-venesatamaKlobbenin  venesatama on noin 300 paikkainen.klobben-uimarantaKlobbenin venesataman vieressä on suosittu Klobbenin uimarantaklobben-terassi Uimarannalla on myös kesäterassi kioskipalveluineen. klobben-kuntoilu Lihaskunnon ylläpitämiseen Klobbenin uimarannaltä löytyy kuntoilulaitteitamail-villavelvet
Onko unelmiesi koti vielä etsinnässä? Villa Velvetin uudet paritalokodit rakentuvat luonnonläheiseen Soukkanniemeen. Näissä kodeissa on tilaa kasvaa ja leikkiä. Villa Velvet - elämän hetkille.

Tutustu villa velvettiin


 

Saattaisit pitää myös:

Habitare 2019 - Suosikit
Westpro cc Oy on erottunut edukseen rakennusalan massasta jo 20 vuotta
Muutostyöt Westprolla