Portus työmaakuulumiset - toukokuu

Terveiset Portuksen työmaalta! Katso missä vaiheessa kodit rakentuvat ja miltä t...

Picture of Westpro

Westpro

10 toukokuuta, 2019

Terveiset Portuksen työmaalta!

Työt edistyvät vauhdilla ja ensimmäisen vaiheen kolme taloyhtiötä alkavat olla pystyssä. Novuksen eli D-taloyhtiön työt ovat tällä hetkellä pisimmällä. Autahallia tehdään parhaillaan ja nyt käynnissä ovat muottityöt. Osa autahallin katosta on valettu.

Toisen vaiheen taloyhtiöiden eli Optimuksen ja Magnuksen työt ovat myös käynnissä ja parhaillaan tehdään elementtiasennuksia.

portus_toukokuuTaloyhtiö Belluksen meren päälle rakentuvan A-portaan rakentaminen on vauhdissa. Se valmistuu kerros kerrokselta.  Koska talot Portuksessa rakentuvat osin meren päälle, on kohteen perustustyöt tehty erityistä huolellisuutta noudattaen, kiinnittäen huomiota vesitiiviyteen. Tietoa Portuksen merirakentamisesta löydät täältä.
(Kuva otettu viikolla 16).

Portus_toukokuu_3
Ensimmäisen vaiheen taloyhtiöiden Belluksen (A ja B-rappu), Fortiksen (C-rappu) ja Novuksen (D-rappu) perusrakenteet ovat jo pystyssä, ja talot ovatkin saaneet harjakorkeutensa. (Kuva otettu viikolla 18). Näkyvissä on myös Belluksen A-portaan ensimmäinen kerros.
portus_toukokuu-4Portus_seinakuvio
Osassa taloissa on jo näkyvissä kohteen ainutlaatuinen kivijulkisivu. Julkisivun pintaan on kaiverrettu hienovarainen kuvio, joka muodostaa pohjakerroksiin verkkokuvion. Ylemmäs noustessa kuvio mukailee aaltoilevaa merenpintaa ja harventuu lopulta muistuttamaan lentäviä lintuja. Video julkisivun suunnittelusta täällä.

portus_toukokuu_aurinko-1
portus-auringonnousuAamu sarastaa kauniisti Portuksen työmaalla. Nämä upeat maisemat vangitsi työnjohtaja Katariina Heikkinen.

Toivotamme kaikille aurinkoista kevättä!Portus on Helsingin Verkkosaarenrantaan, osin meren päälle rakennettava arkkitehtoninen mestariteos.
Oma satama, henkeäsalpaava merinäköala ja rantasauna keskellä pääkaupunkia tekevät
Portuksesta ainutlaatuisen kohteen myös kansainvälisellä mittapuulla. 

Portus_wallpaper.jpgTUTUSTU PORTUKSEN KOTEIHIN!

Lisää aiheesta:

Melojan Portus on suojaisia vesiä ja suuria aavoja
Portus - tekniset suunnitteluratkaisut: Osa 1
Portus - tekniset suunnitteluratkaisut: Osa 2